Šiemet į Lietuvą pasieniečiai neįleido daugiau kaip 2 tūkst. užsieniečių

2012-12-12, 07:33
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Per parą pasieniečiai dėl įvairių priežasčių į Lietuvą neleido įvažiuoti penkiems užsieniečiams. Keturių tokių asmenų kelionė nutrūko prie sienos su Baltarusija, vieno – pasienyje su Rusia. Iš viso šiemet VSAT pareigūnai į šalį neįsileido 2083 užsienio valstybių piliečių.

Pirmadienį VSAT Vilniaus rinktinės Padvarionių užkardos pareigūnai Medininkų pasienio kontrolės punkte tikrino iš Baltarusijos į Lietuvą vykusio autobuso „Iveco“ keleivių dokumentus. Paaiškėjo, kad 32 metų baltarusiui yra uždrausta įvažiuoti į Šengeno erdvę. Šis draudimas užsieniečiui galioja iki kitų metų rugsėjo pabaigos.

VSAT pareigūnai vyrui pranešė, kad į šalį jis įleistas nebus. Užsienietis buvo išlaipintas iš autobuso. Jam surašytas tokiais atvejais įprastas dokumentas – atsisakymas leisti vykti per valstybės sieną. Tą pačią dieną baltarusis per Medininkų pasienio kontrolės punktą grįžo į savo šalį.

Tą pačią dieną Šalčininkų kontrolės punkte pasieniečiai į Lietuvą neleido atvykti dviem baltarusiams. Patikros metu paaiškėjo, kad 25 ir 29 metų vyrai neturi reikiamų dokumentų, pateisinančių buvimo Lietuvoje tikslą bei sąlygas. Užsieniečiams taip pat surašyti atsisakymai leisti vykti per valstybės sieną. Jie tą pačią dieną grįžo į Baltarusiją.

Pirmadienį Lavoriškių pasienio kontrolės punkte kelionė į Lietuvą nutrūko ir 23 metų Kirgizijos piliečiui, vairavusiam krovininį automobilį „Mercedez Benz“. Pasienio tikrinimo metu paaiškėjo, kad užsienietis iš Baltarusijos vyko neturėdamas galiojančios vizos, suteikiančios teisę įvažiuoti į Šengeno erdvę.

Keisti savo planus buvo priverstas ir 49 metų Rusijos pilietis, kurį VSAT pareigūnai patikrino pasienyje su Rusija veikiančiame Panemunės kontrolės punkte. Paaiškėjo, kad šis vyras, krovininio automobilio „Renault Magnum“ vairuotojas, neturi galiojančios vizos ar leidimo gyventi Šengeno erdvėje. Užsieniečiui surašytas atsakymas leisti vykti per valstybės sieną. Vilkikas įleistas į Lietuvą – jį vairavo tvarkingus kelionės dokumentus turėjęs antras vairuotojas.

Šiemet Lietuvos pasieniečiai dėl įvairių priežasčių į šalį neleido atvykti 2083 užsieniečiams. Dažniausiai tokių asmenų kelionės pasienyje baigiasi dėl to, kad jie neturi vizų. Dėl šios priežasties VSAT pareigūnai į šalį neįleido 1266 keliautojų.

www.pasienis.lt

www.lietuvosvalstybe.com

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24