Sulaikyti klaipėdiškiai, platinę naujos rūšies kvaišalus (video)

2012-11-13, 11:34
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Organizuoto nusikalstamumo tyrimo biuro (VPK ONTB) ir Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus (ONKTS) pareigūnai baigė ikiteisminį tyrimą dėl nusikalstamos grupės asmenų, kurie platino narkotines ir psichotropines medžiagas.

Nustatyta, kad narkotinėmis (psichotropinėmis) medžiagomis neteisėtai disponavo aštuoni asmenys. Penkiems iš jų įteikti įtarimai dėl šių medžiagų platinimo (LR BK 260 str. 1 d.), o vienos įtariamosios atžvilgiu ikiteisminis tyrimas nutrauktas jai mirus. Nustatyta, kad įtariamieji platino heroiną, amfetaminą bei naują psichotropinę medžiagą - 4-MEC. Policijos operacijos metu nutraukta narkotinių (psichotropinių) medžiagų platinimo „taško" veikla Klaipėdoje, Sulupės gatvėje Ikiteisminio tyrimo metu įtarimai dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis medžiagomis įteikti ir dviems kvaišalus įsigijusiems uostamiesčio gyventojams.

Nustatyta, kad narkotinių ir psichotropinių medžiagų platinimą savo bute organizavo keturis kartus už kvaišalų pardavimą teista 1966 metais gimusi klaipėdietė Renata. Jai talkino taip pat už neteisėtą disponavimą narkotinėmis ir psichotropinėmis medžiagomis teisti 1969 metais gimęs Arūnas bei šiuo metu mirusi klaipėdietė.

Įtarimai dėl narkotinių ir psichotropinių medžiagų platinimo taip pat įteikti ir dar trims anksčiau teistiems klaipėdiečiams - 1984 metais gimusiam Vytautui, 1983 metais gimusiam Dariui bei 1992 metais gimusiam Egidijui. Du įtariamieji jau atlieka laisvės atėmimo bausmes už kitus nusikaltimus, vienas suimtas, kitiems paskirtos švelnesnės už suėmimą kardomosios priemonės. Prokuroro sprendimu apribotos sulaikytųjų nuosavybės teisės į daugiau nei 4 000 Lt, įtariama gautų nusikalstamu būdu.

LR BK 260 str. 1 d. už neteisėtą disponavimą narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti numato laisvės atėmimą nuo 2 iki 8 metų.
           
Policijos pareigūnai dėkoja neabejingiems klaipėdiečiams, suteikusiems vertingos informacijos apie jiems žinomas narkotikų platinimo vietas.

Klaipėdos aps. VPK informacija

www.lietuvosvalstybe.com

 

Medija

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24