Už aplinkos teršimą komunalininkams teks stoti prieš teismą

2012-10-12, 05:24
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Vilniaus regiono aplinkos apsaugos departamentas (RAAD) kreipėsi į Švenčionių r. apylinkės teismą, kad už aplinkos teršimą būtų nubausti Švenčionių komunalininkai – UAB „Švenčionių švara“. Nors komunalininkai ir atkasė šiukšles, kurias buvo „palaidoję“ laukuose, ir perdavė jas atliekų tvarkytojams, bet tai padarė tik aplinkosaugininkų nurodymu. „Už pažeidimą privalu atsakyti. Aplinkos teršėjams negali būti jokių nuolaidų“, – sako aplinkos ministras Gediminas Kazlauskas.

Kaip nustatė Vilniaus RAAD‘o direktoriaus sudaryta komisija, rugsėjo 24 d. UAB „Švenčionių švara“ Naujo Strūnaičio kaime (Strūnaičio sen., Švenčionių r.) išpylė ir užstumdė žemės gruntu daugiau kaip 4 tonas atliekų. Iš jų beveik pusę tonos sudarė mišrios komunalinės atliekos ir daugiau kaip pusketvirtos tonos – kapinių tvarkymo atliekos. Rugsėjo 25 d. Vilniaus RAAD‘o Švenčionių r. agentūra „Švenčionių švarai“ davė privalomąjį nurodymą iškasti, dalyvaujant aplinkos apsaugos valstybinės kontrolės pareigūnams, neteisėtai užkastas atliekas, nustatyti jų svorį ir atiduoti atliekų tvarkytojams. Šis nurodymas, kaip konstatavo Vilniaus RAAD‘o komisija, buvo įvykdytas.

Už padarytą pažeidimą UAB „Švenčionių švara“ direktoriui aplinkosaugininkai surašė administracinio teisės pažeidimo protokolą. Kokią skirti baudą, spręs teismas. Už minėtąjį pažeidimą gali būti skiriama nuo penkių iki dešimties tūkstančių litų bauda.

Aplinkos ministerijos informacija

www.lietuvosvalstybe.com

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24