Pasieniečiai Nidoje nutraukė įtartino visureigio kelionę

2012-07-31, 06:40
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pareigūnai Nidos kontrolės punkte sulaikė Rusijos pilietį, kuris vairavo įtartiną automobilį.

Sekmadienį ryte Pakrančių apsaugos rinktinės Neringos užkardos pasieniečiai patikrino iš Lietuvos per Nidos pasienio kontrolės punktą į Kaliningrado sritį vykusį automobilį „BMW X6” kazachiškais valstybiniais registracijos numeriais.

2011 metais pagamintą transporto priemonę vairavo tvarkingus kelionės dokumentus turėjęs 24-erių metų Rusijos pilietis.

Nustatyta, kad naujutėlis visureigis registruotas Kazachstano piliečio vardu. Ruso pateikti transporto priemonės dokumentai iš pirmo žvilgsnio buvo nepriekaištingi, tačiau pasieniečiai atkreipė dėmesį į kai kuriuos automobilio identifikavimo numerių  klastojimo požymius. Be to, paaiškėjo, kad apie šios transporto priemonės atvykimą į Lietuvą duomenų bazėje nėra jokios informacijos. Tai sukėlė įtarimą, todėl VSAT pareigūnai „BMW X6” sulaikė.

Dėl nusikalstamu būdu gauto didelės vertės turto įgijimo VSAT Pakrančių apsaugos rinktinės pasieniečiai pradėjo ikiteisminį tyrimą. Rusijos pilietį pasieniečiai po apklausos paleido. Jo vairuotas automobilis „BMW X6“ saugomas VSAT Pakrančių apsaugos rinktinėje.


Pakrančių apsaugos rinktinės inf.

www.lvcom.eu

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24