Teisiami Kauno paveldosaugininkai

2012-04-03, 08:40
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Teismas pradeda nagrinėti bylą, kurioje už vadinamąjį stiklainį Laisvės alėjoje teisiami Kauno paveldosaugininkai ir buvusi jų vadovė.

Kaltinamieji nepripažįsta klydę. Prokurorai teigia, kad duomenų, jog valdininkai tinkamai neatliko savo pareigų, surinkę užtektinai, praneša LTV Naujienų tarnyba.

Stiklinis anstatas Laisvės alėjoje į teisiamųjų suolą pasodino sausį į pensiją išėjusią Kultūros paveldo departamento Kauno padalinio vadovę Ireną Vaškelienę, inspektorių Liutaurą Tarbūną, specialistę Rymantę Gudienę.

Jie kaltinami tinkamai neatlikę pareigų, dėl to buvo padidintas valstybės saugomo pastato tūris ir pakeista architektūra.

Šiandien teismui I. Vaškelienė teigė apsieisianti be advokato.

„Aš žinau, kad nieko nepažeidžiau, tai yra, kategoriškai tvirtinu, kad aš nieko nepažeidžiau – absoliučiai“, – tvirtino I. Vaškelienė, buvusi Kultūros paveldo departamento Kauno teritorinio padalinio vedėja.

Pasak bylą teismui perdavusio prokuroro, jei kaltinamųjų prasižengimai bus įrodyti, tebedirbantys paveldosaugininkai gali netekti darbo, taip pat jiems visiems gresia bauda ar laisvės atėmimas iki dvejų metų.

„Nebuvo laikytasi [teisės aktų] derinant visus leidimus – statybos taip pat. Nė vienas iš kaltinamųjų neprisipažino kaltu, jie turi savo nuomonę ir gali būti taip, kad teismas nuspręs, kad ir jų nuomonė yra teisinga“, – kalbėjo prokuroras Marius Kuzminovas.

Kitoje byloje viešąjį interesą ginantys prokurorai siekia, kad stiklinis antstatas būtų nugriautas arba perstatytas.

Jūratė Anilionytė
LTV naujienų tarnyba

www.lvcom.eu

 

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24