Potvynio zonoje pasieniečiai pagelbėjo moteriai ir vaikui

2012-03-20, 10:30
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pasieniečiai potvynio vandens apsemtoje vietovėje Šilutės rajone suteikė pagalbą jos prašantiems žmonėms ir savo laivu saugiai perplukdė moterį bei mažametį vaiką.

Pirmadienį vakare į Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Pagėgių rinktinės Vileikių užkardą kreipėsi Šilutės rajono Tatamiškių kaime gyvenanti šeima. Žmonės pasieniečių paprašė pagalbos  iš apsemtos sodybos perkelti 55-erių moterį ir 5 metukų vaiką į tame pačiame rajone esantį  Sausgalvių kaimą.

Pagalbos prašymas iš užkardos iškart perduotas netoliese buvusiems ir sieną su Rusija saugojusiems pasieniečiams. Netrukus VSAT pareigūnai laivu ant oro pagalvės „Air Jet“ atskubėjo į apsemtą vietovę.  Netoli Nemuno gyvenanti  55-erių moteris pasieniečiams pasakojo, kad paprastai potvynio metu jie naudoja valtį, tačiau šįkart ja negalėjo plaukti dėl didelio vėjo.

Moterį su vaiku pasieniečiai savo laivu saugiai  perkelė iš Tatamiškių į Sausgalvius bei grįžo tęsti sienos su Rusija apsaugą.

Du laivus ant oro pagalvių „Air Jet“ VSAT už Europos Sąjungos lėšas įsigijo 2009 m. Nedideli 5 m ilgio ir 2 m pločio laivai variklių traukos jėga suformuojamomis oro pagalvėmis gali judėti ne tik vandeniu, tačiau ir ledu bei sausuma.

„Air Jet“ be sunkumų gali įveikti seklumas, judėti užliejamomis pievomis, todėl šios plaukiojimo priemonės žymiai palengvina tarnybą vandeniu patruliuojantiems pasieniečiams.

Kiekviename laive yra specialus tinklas, kuris gali būti nutiestas palei laivo bortą ir naudojamas įlipimui į laivą iš vandens – pasieniečių įgula ne tik patruliuoja palei valstybės sieną, tačiau esant būtinumui gali atlikti ir įvairius gelbėjimo darbus kiekvieną pavasarį pamaryje užliejamose vietovėse.

Vieno laivo ekipažą gali sudaryti iki keturių pasieniečių. Maksimaliai pakrautas laivas su pilnu degalų baku pažeidėjus gali persekioti 400 km.

Beje, VSAT turi ir dar du laivus ant oro pagalvių „Christina“ bei „Viesulas“, kurie yra gerokai didesni už „Air Jet“.

www.pasienis.lt

www.lvcom.eu

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24