Policijos sistema valosi nuo jos vardą diskredituojančių pareigūnų

2012-02-27, 11:58
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Šį savaitgalį už vairo sulaikyti 3 policijos pareigūnai, kurie įtariami neblaivūs vairavę transporto priemones, už pareigūno vardo diskreditavimą bus atleisti iš tarnybos.

Kaip teigia policijos generalinis komisaras Saulius Skvernelis, vairuojantiems neblaiviems pareigūnams likti dirbti policijoje galimybių nelieka. „Policijos vadovybė netoleruoja tokių atvejų, vertina juos principingai ir priima vienašališką sprendimą - atleidimą iš tarnybos. Šitoje vietoje nepadės jokie bandymai išsisukti, atsisakymai tikrinti blaivumą, ar kitos priemonės" - sako policijos vadovas.

Policijos generaliniu komisaru paskyrus Saulių Skvernelį, buvo imtasi ryžtingų priemonių šiai problemai spręsti. Nedelsiant sukurta pareigūnų kontrolės grupė, kuri važinėja po šalį ir tikrina dirbančius pareigūnus, nuo 2011 m. rugpjūčio 2 d. įkurta Imuniteto valdyba. Pareigūnams pagelbėti įsteigta daugiau psichologų etatų, kurių šiuo metu yra 15, apskrityse visuomeniniais pagrindais pradėjo dirbti 7 policijos kapelionai.

Nors šio savaitgalio rezultatai ir labai skaudūs, statistika rodo, kad tai greičiau pavieniai atvejai. Ryžtingos priemonės davė laukiamų rezultatų ir situacija ženkliai pagėrėjo. Kontrolės grupė nuo 2011 m. balandžio 8 d. patikrinimui sustabdė 157 asmenines pareigūnų vairuojamas transporto priemones, 33 policijos ekipažus, sulaikytas 1 neblaivus pareigūnas, nustatyti tik 3 kelių eismo taisyklių pažeidimai.

Iš viso per 2011 m. nustatyti 22 pareigūnai, kurie vairavo transporto priemonę būdami neblaivūs, būdami neblaivūs padarė eismo įvykius, vengė girtumo nustatymo, ar pasišalino iš eismo įvykio vietos. Visi jie atleisti iš vidaus tarnybos už pareigūno vardo pažeminimą (dar 6 atleisti 2011 m. už 2010 m. padarytus pažeidimus). Tuo tarpu 2010 m. už vairo buvo sulaikyti 37 neblaivūs pareigūnai.

www.policija.lt

www.lvcom.lt

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24