Dėl „Vilniaus energijos“ ir „Litesko“ kreipėsi į prokurorus

2012-01-24, 06:43
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Viešųjų pirkimų tarnyba dėl bendrovių „Vilniaus energija“ ir „Litesko“ vykdytų viešųjų pirkimų kreipėsi į Generalinę prokuratūrą.

Tarnyba prašo įvertinti, ar šių organizacijų atsakingų asmenų veiksmuose nėra korupcinio pobūdžio nusikalstamos veikos požymių, teigia VPT pranešime.

Įvertinusi šių bendrovių vykdytų elektroninių karšto vandens skaitiklių įrengimo/pakeitimo daugiabučiuose gyvenamuosiuose namuose ir apskaitos duomenų surinkimo iš skaitiklių pirkimus VPT   konstatavo, kad perkančioji organizacija nustatė nepagrįstus, perteklinius ir dirbtinai konkurenciją ribojančius minimalius kvalifikacijos reikalavimus, dėl kurių skelbiamose derybose pasiūlymą pateikė tik vienintelis teikėjas – bendrovė „Axis Industries“.

Taip pat nustatyta, kad techninėse specifikacijose nurodyti skaitiklių techniniai reikalavimai buvo pritaikyti konkretaus gamintojo gaminamiems skaitikliams, kuriuos gamina bendrovė „Axis Industries“.

Savo išvadose tarnyba konstatavo, kad bendrovės „Vilniaus energija“ padaryti Viešųjų pirkimų įstatymo pažeidimai, vykdant pirkimų procedūras, turėjo įtakos pirkimų rezultatams.

www.lrt.lt

www.lvcom.eu

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24