FNTT Palangoje atskleidė sukčiavimo schemą

2012-01-06, 07:05
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba (FNTT) ir Klaipėdos apygardos prokuratūra atlieka ikiteisminį tyrimą, kuriame Palangoje registruotos statybų bendrovės direktorius ir du jo bendrininkai įtariami apgaulingu apskaitos tvarkymu, dokumentų klastojimu, sukčiavimu ir beveik 900 tūkstančių litų įmonės lėšų pasisavinimu.

FNTT Klaipėdos apygardos tyrėjai atskleidė sukčiavimo schemą, pagal kurią jokios veiklos nevykdančios bendrovės 28 metų direktorius, neturintis nuolatinės gyvenamosios vietos, suklastojo buhalterinės apskaitos dokumentus – išrašė PVM sąskaitas faktūras už tariamų prekių ir paslaugų pardavimą Palangoje registruotai statybų bendrovei.

Statybų bendrovės direktorius, kuriam 21-eri, už tariamus sandorius per vieną mėnesį iš savo vadovaujamos įmonės į jokios veiklos nevykdančios bendrovės banko sąskaitas pervedė beveik 900 tūkstančių litų.

Visus gautus pinigus benamis išgrynindavo ir už šią „paslaugą“ pasilikęs iš anksto sutartą sumą perduodavo juos klaipėdiečiui boksininkui. Tarpininkas, taip pat pasilikęs užmokestį, išgrynintus pinigus grąžindavo statybų bendrovės vadovui.

Įtariama, kad pastarasis suklastotas PVM sąskaitas faktūras įtraukė į buhalterinę apskaitą ir tokiu būdu pasisavino beveik 900 tūkstančių litų įmonei priklausančių lėšų.

Dėl suklastotų PVM sąskaitų statybų bendrovė išvengė sumokėti daugiau nei 150 tūkstančių litų pridėtinės vertės mokesčių. Benamiui įtariamajam teismas skyrė trijų mėnesių suėmimą, o statybų bendrovės direktoriui ir boksininkui pritaikyti rašytiniai pasižadėjimai neišvykti.

Kristina Jackūnaitė
LTV „Šiandien“
www.lvcom.eu

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24