V. Račkauskas traukiasi, prokurorai jam reiškia įtarimus

2011-11-15, 06:57
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Iš posto pasitraukė policijos generalinio komisaro pavaduotojas Visvaldas Račkauskas. Jam pareikšti įtarimai piktnaudžiavus tarnyba ir klastojus dokumentus.

Dabar jau buvusiam policijos generalinio komisaro pavaduotojui V. Račkauskui pareikšti įtarimai ne tik piktnaudžiavus tarnyba, bet klastojus dokumentus ir disponavus jais. Kas buvo klastojama prokurorai neatskleidžia tik patvirtina, kad tai policijos vidiniai dokumentai.

„Įtarimų turinio nenorėčiau viešinti, kol vyksta tyrimas“, – teigė Generalinės prokuratūros prokuroras Žydrūnas Radišauskas.

V. Račkauskui skirta kardomoji priemonė – rašytinis pasižadėjimas neišvykti. Pateiktų įtarimų jis nekomentuoja, tačiau teigia, kad trauktis iš pareigų privalėjo.

„Todėl, kad generalinio komisaro pavaduotojo statusas niekaip nesuderina su kratomis ir įtarimų gavimu“, – atsistatydinimo priežastis aiškina jis.

Be V. Račkausko, įtarimai jau pateikti buvusiam kriminalinės poilicijos biuro viršiniko pavaduotojui, dabar vadovaujančiam Marijampolės policijai, Tomui Ulpiui. Neatmetama, kad įtarimai bus pareikšti ir krimininalinės poilicjos biuro vadovui Algirdui Matoniui.

Tyrimas pradėtas po to, kai praėjus dvejiems metams atsirado slaptas liudytojas, teigiantis, kad apie planuojamas Drąsiaus Kedžio žudynes Kaune informavo aukštus policijos pareigūnus.

„Planuojame įtarimus pareikšti iš viso šešiems žmonėms. Iš jų šiandien įtarimai pareikšti dviems, iš jų vienas – V. Račkauskas. Kito pareigūno nenorėčiau įvardyti“, – sakė Ž. Radišauskas.

Ar įtarimų sulauks dar vienas policijos vadovo pavaduotojas Algirdas Stončaitis, kol kas neaišku.

Jo, taip pat V. Račkausko ir dar bent 6 pareigūnų namuose, darbo vietose savaitgalį atliktos kratos.

„Kitas pavaduotojas sėkmingai darbuojasi. Vyksta ikiteisminis tyrimas ir atliekami tie veiksmai, kurie atliekami. Tyrimas vyksta labai sparčiai“, – sakė policijos generalinis komisaras Saulius Skvernelis.

„Policija, kovojanti su nusikalstamumu, kovojanti, kad mūsų gyvenime būtų mažiau vietos neskaidrumui, pati sau turi taikyti pačius aukščiausius kriterijus. Šiuo atžvilgiu policijos vadovo siekis pasiekti šioje srityje aiškių rezultatų mums yra visiškai suprantamas“, – komentavo Premjeras Andrius Kubilius.

Paaiškėjus naujoms aplinkybėms vadinamojoje pedofilijos byloje, greičiausiai bus apklausta ir D. Kedžio sesuo, Kauno apygardos teismo teisėja Neringa Venckienė, kurią slaptasis liudytojas kaltino kursčius brolį.

Prokurorai D. Kedį kaltino 2009 spalį nužudžius teisėją Joną Furmanavičių ir Violetą Naruševičienę, kuriuos kaunietis viešai apkaltino dukros tvirkinimu.

Giedrius Vitkauskas, Aurelija Malakauskaitė
LTV „Šiandien“
www.lvcom.lt

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24