Šilutės matininko byla – teisme

2011-10-04, 11:14
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) Klaipėdos valdybos pareigūnai baigė ikiteisminį tyrimą, kuriame kaltinimai piktnaudžiavimu tarnyba (Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 228 str. 1d.) ir didelės žalos padarymu valstybei ir šešiems ūkininkams pareikšti vienos Šilutės uždarosios akcinės bendrovės vadovui, matininkui A. G.

A. G. kaltinamas tuo, kad 2007 metais, rengdamas Rusnės kadastro vietovės žemės reformos žemėtvarkos projekto papildymą, tyčia suklaidino pretendentus, turinčius pirmumo teisę pasirinkti formuojamus valstybinės žemės sklypus nuomai ir pageidaujančius ją išsinuomoti, melagingai jiems nurodydamas, kad laisvos valstybinės žemės nuomai jau nebėra, nors daugiau kaip 100 hektarų valstybinės žemės jau buvo išnuomota vienai gamybos bendrovei, pažeidžiant pretendentų nuomoti valstybinę žemę eiliškumą.
Tokiais veiksmais valstybės tarnautojui prilygintas matininkas A. G. padarė didelės žalos valstybei ir šešiems ūkininkams, kurie patyrė apie 1,8 mln. litų neturtinės ir turtinės žalos.
Ši baudžiamoji byla Šilutės rajono apylinkės teisme bus pradėta nagrinėti kitą savaitę.

www.stt.lt

www.lvcom.lt

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24