Ministras D. A. Barakauskas siūlo BPC padaryti pavaldžią ministerijai

2013-09-23, 13:47
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Kraupus nusikaltimas Panevėžio rajone paskubino vidaus reikalų ministro Dailio Alfonso Barakausko veiksmus tobulinti dviejų tarnybų darbą. Ministras inicijuoja Bendrojo pagalbos centro įstatymo pakeitimus, kuriais BPC būtų pervestas iš dabartinio pavaldumo Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentui į pavaldumą Vidaus reikalų ministerijai.

„Keliu klausimą dėl BPC vadovų atsakomybės už kai kurių konkrečių problemų nepatenkinamą sprendimą, tačiau taip pat matau, kad būtina stiprinti šio svarbaus vidaus reikalų sistemos elemento statusą. Ne tam Lietuvos valstybė priėmė specialų įstatymą ir investavo šimtus milijonų litų į BPC, kad šios investicijos nugrimztų nesibaigiančiuose institucijų debatuose, todėl sieksiu perkelti BPC į aukštesnį vidaus reikalų sistemos valdymo lygmenį", - teigia D. A. Barakauskas.

BPC perkėlimas į ministerijos pavaldumą taip pat padės geriau kontroliuoti, ar racionaliai panaudojamos europinės ir biudžeto lėšos.

Atsižvelgdamas į praėjusio šeštadienio tragiško merginos nužudymo Panevėžio rajone aplinkybes ministras taip pat nusprendė kreiptis į Seimą dėl ūkio subjektų, nevykdančių įstatymų reikalavimų elektroninių ryšių srityje, atsakomybės sugriežtinimo.

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24