Cigarečių kontrabandininkai tramdyti ginklu, dujomis, antrankiais ir imtynių veiksmais

2013-09-10, 17:13
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Panaudoję ginklą, kovinių imtynių veiksmus, dujas bei antrankius Šakių rajone pasieniečiai sulaikė tris Pagėgių savivaldybės gyventojus. Du kontrabandines cigaretes gabenę suaugusieji uždaryti į areštinę. Jiems talkinęs nepilnametis perduotas tėvams.

Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Pagėgių rinktinės Šilgalių užkardos pasieniečiai, panaudoję termovizorinę įrangą, užfiksavo tris įtartinus asmenis. Jie judėjo nuo sienos su Rusija, kuri šioje vietoje, Šakių rajono Panovių kaimo ribose, eina Šešupės upe. Išėjusi iš pakrantėje augančių krūmynų trijulė judėjo atvira vietove.

Kai pasieniečiai pradėjo sulaikymą, trys asmenys nepakluso jų reikalavimams, metė neštą krovinį ir bandė pasprukti. Tuomet vienas VSAT pareigūnas iš tarnybinio pistoleto paleido įspėjamąjį šūvį į orą. Kai pasieniečiai bėglius prisivijo, šie pradėjo priešintis. Tuomet pareigūnams teko panaudoti kovinių imtynių veiksmus ir ašarines dujas. Sutramdytus nešikus VSAT pareigūnai surakino antrankiais.

Sulaikytieji pasirodė esantys 15-os, 20-ies ir 22-ejų Pagėgių savivaldybės gyventojai. Įvykio vietoje rasti į polietileną suvynioti ryšuliai, kuriuose buvo 3200 pakelių cigarečių „Compliment Super Slims" be akcizo ženklų.

Dėl neteisėto valstybės sienos perėjimo VSAT Pagėgių rinktinėje pradėtas ikiteisminis tyrimas. Suaugusiems sulaikytiesiems pasieniečiai pradėjo administracinių bylų teisenas pagal tris straipsnius: dėl pasipriešinimo VSAT pareigūnams, dėl Pasienio teisinio režimo taisyklių pažeidimo ir dėl kontrabandos. 20-ies ir 22-ejų vyrai uždaryti į areštinę. Nepilnametį pasieniečiai perdavė tėvams.

www.pasienis.lt

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24