Muitininkai pašto siuntose aptiko ir klastočių, ir gyvatę

2013-09-07, 15:40
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Vilniaus teritorinės muitinės pareigūnai, tikrindami pašto siuntas, jose aptiko vynu užpiltą gyvatę ir prekių, kaip įtariama, pagamintų pažeidžiant intelektinės nuosavybės teises.

Muitininkai, tikrindami pašto siuntas, vienoje jų, siųstoje iš Honkongo, rado 600 ml stiklinį butelį su vynu užpilta gyvate. Prekė sulaikyta įtarus, jog ji gabenama pažeidžiant Nykstančių laukinės faunos ir floros rūšių tarptautinės prekybos konvencijos (CITES konvencijos) nuostatas.

Dar dviejose siuntose, siųstose iš Ukrainos, muitinės pareigūnai aptiko įvairių prekių (sportiniai kostiumai, akiniai nuo saulės, odiniai diržai), pažymėtų „Adidas", „Armani", „Chanel", „Calvin Klein" ir kitų garsių firmų vardais. Visos prekės sulaikytos įtarus, kad jos pagamintos pažeidžiant intelektinės nuosavybės teises.

Muitinė yra viena institucijų, kuri aktyviai kovoja su prekių ženklų klastotėmis, taip saugodama intelektinę nuosavybę. Nuo 2014 m. sausio 1 d. įsigalioja Europos Parlamento ir Tarybos Reglamentas (ES) Nr. 608/2013 dėl muitinės atliekamo intelektinės nuosavybės teisių vykdymo užtikrinimo, kuriuo panaikinamas Tarybos reglamentas (EB) Nr. 1383/2003. Šis reglamentas padės muitinėms dar veiksmingiau saugoti rinką nuo suklastotų prekių.

www.cust.lt 

 

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24