Ūkininkų reketininkai - areštinėje

2013-09-06, 08:04
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Tragiški įvykiai Biržuose, kai rugpjūčio pabaigoje gatvėje buvo nušautas niekuo dėtas nepilnametis, ir paskui pasipylę biržiečių skundai dėl nekontroliuojamai siautėjančių nusikaltėlių privertė sukrusti policiją, praneša "Respublika". Vakar Panevėžio apskrities policijos Organizuotų nusikaltimų tyrimo biuro pareigūnai, pasitelkę antiteroristinę operacijų rinktinę "Aras", sulaikė Aukštaitijos ūkininkus reketavusią gaują.

Vakarykštis sulaikymas - policijos atsakas politikams, reikalavusiems įvesti tvarką Biržuose tuomet, kai nepilnamečio mirties sukrėsti žmonės prabilo apie vietos policijos neveiklumą. "Aro" kovotojai kartu su Panevėžio apskrities policijos pareigūnais atliko 13 kratų ne tik šiame, bet ir kituose miestuose bei sulaikė kelis asmenis, siejamus su Biržų nusikaltėliais.

Į areštinę pateko anksčiau teisti Virginijus Jonaitis, pravarde Žibčikas (gim. 1966 m.), Kęstutis Koplunas (gim. 1968 m.), Valdas Žukauskas (gim. 1981 m.) bei neteisti Gerhardas Jonaitis (gim. 1985 m.) ir Giedrius Rimkus (gim. 1969 m.). Trims pirmiesiems anksčiau yra taikytas Organizuoto nusikalstamumo užkardymo įstatymas. "Tituluočiausias" iš sulaikytųjų - V. Jonaitis, kuris, pareigūnų teigimu, ir vadovavo šiai grupei, o anksčiau buvo siejamas su vietos "paštinių karvelių" grupuote. Sulaikytieji įtariami turto prievartavimu.

Pareigūnai turi duomenų, kad įtariamieji iš ūkininkų atiminėjo lėšas, kurias žemdirbiai gaudavo kaip paramą iš Nacionalinės mokėjimo agentūros, ir nesibodėdavo reikalauti, kad ūkininkai jiems perrašytų netgi žemės sklypus. Tačiau Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininko Rimanto Bobino tvirtinimu, vakarykštė operacija yra beveik metus trukusio kriminalistų darbo rezultatas ir to nereikėtų sieti su pastaraisiais įvykiais Biržuose.

Komentarai  

 
#1 rtttt 2013-09-08 11:38
Ghhjjk
Cituoti | Pranešk apie netinkamą komentarą
 

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24