Matuoklio sprogdintojui – pustrečių metų nelaisvės, viešieji darbai ir žalos atlyginimas

2011-08-30, 10:43
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

2,5 metų nelaisvės, 80 val. neatlygintinų darbų ir 18 tūkst. litų žalos atlyginimas – tokį nuosprendį penktadienį Marijampolėje išgirdo greičio matuoklio sprogdintojas. Penktadienį Marijampolės r. apylinkės teisme vykusiame posėdyje buvo paskelbtas nuosprendis 2010 m. spalio mėn. greičio matuoklį kelyje Mauručiai-Vinčiai-Puskelniai susprogdinusiam jaunuoliui.


Jis pripažino savo kaltę ir teigė, kad nuoširdžiai dėl to gailisi, teismas į tai atsižvelgė kaip į lengvinančią aplinkybę. Atsakomybę sunkino tai, jaunuolis nusikaltimo metu buvo apsvaigęs nuo alkoholio. Teismas prieniškiui skyrė 2 metų ir šešių mėnesių laisvės atėmimo bausmę, atidedant ją vieneriems metams ir 6 mėnesiams. Jaunuolis taip pat privalės per 3 mėnesius nuo nuosprendžio įsiteisėjimo dienos atlikti 80 valandų neatlygintinų darbų globos ir rūpybos, sveikatos priežiūros ar kitose valstybinėse ar nevalstybinėse įstaigose ar organizacijose. Greičio matuoklių niokotojas taip pat privalės atlyginti 18 tūkst. litų turtinę žalą.
Tai jau ne pirmas toks atvejis Lietuvoje, kai greičio matuoklių niokotojams tenka atlyginti padarytą žalą. 2010 m. trosu bandęs nutempti greičio matuoklį jaunuolis N.A. iš Šilutės atlygino nuostolius visoje Lietuvoje įdiegusiai ir prižiūrinčiai bendrovei "Fima", sumokėjęs 12,5 tūkst. litų už sugadintą įrangą. Tų pačių metų sausio mėnesį nepilnametis iš Kretingos, sudaužęs greičio matuoklio stikliukus, kaltę pripažino, o jo mama pasiūlė atlyginti nuostolius – 986 Lt.


www.sumin.lt

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24