Teismas apklausė gėjų eitynėse išsišokusį V. Šustauską

2013-08-20, 16:32
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Vilniaus miesto apylinkės teismas, antradienį pradėjęs nagrinėti Kovotojų už Lietuvą sąjungos lyderio Vytauto Šustausko administracinę bylą dėl incidento per homoseksualų eitynes, išklausė kaltinamojo liudijimų. Artimiausiu metu savo versiją teismui pateiks ir policijos pareigūnai.

"Šiandien V. Šustauskas buvo apklaustas ir kitas posėdis bus rugsėjo 2-ąją dieną, kai teismas kaip liudininkus išklausys policijos pareigūnus", - po teismo posėdžio Eltai sakė Vilniaus miesto apylinkės teismo atstovė spaudai Airinė Šerelytė.

Pasak A. Šerelytės, tolesnė proceso eiga priklausys nuo to, ar į kitą teismo posėdį atvyks visi šaukiamieji.

ELTA primena, kad teismas yra gavęs ir Seimo nario Petro Gražulio administracinių teisės pažeidimų protokolą. Parlamentaro byla bus pradėta nagrinėti rugsėjo 24-ąją.

Abu politikai į teisėsaugos akiratį pateko, kai dalyvavo liepos 27-ąją Vilniuje vykusiose homoseksualų eitynėse ir priešinosi policijos pareigūnams bei nevykdė jų teisėtų reikalavimų. V. Šustauskas už nedidelį chuliganizmą buvo sulaikytas dar prieš eitynes.

Pagal Administracinių teisės pažeidimų kodeksą, už pasipriešinimą policijos, Viešojo saugumo tarnybos pareigūnui ar policijos rėmėjui, einantiems jiems pavestas viešosios tvarkos saugojimo pareigas, gresia bauda nuo 500 iki 1 000 litų arba administracinis areštas nuo 15 iki 30 parų.

Prokurorai yra atmetę Žmogaus teisių centro prašymą pradėti ikiteisminį tyrimą dėl neapykantos kurstymo.

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24