Ventos globos namuose - dar vienas skandalas

2013-07-26, 08:34
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Trečiadienį Ventos (Akmenės r.) socialinės globos namuose mirė sunkią negalią turintis 12-metis. Įtariama, kad berniukas užspringo valgydamas. Nors ir buvo iškviesti medikai, vaiko išgelbėti nepavyko. Dėl šio įvykio nedelsiant buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas, skelbia "Šiaulių Kraštas".

"Bendradarbiaujant su policija, tikiuosi, kad kuo skubiau išsiaiškinsime visas šio įvykio aplinkybes ir jei bus nustatyta asmenų kaltė, imsimės labai griežtų atsakomybės priemonių", - sakė socialinės apsaugos ir darbo ministrė Algimanta Pabedinskienė. Iškart po įvykio buvo sudaryta Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos atstovų komisija, kuri aiškinsis, ar globos namuose nebuvo pažeistos vidaus tvarkos taisyklės.               

Tuo tarpu pasak Ventos socialinės globos namų direktorės pavaduotojos Lolitos Zvonkienė, įvyko nelaimė. "Kai nelaimė įvyko, šalia buvo mūsų darbuotoja, pagalba buvo greitai suteikta, iškviesti medikai. Pagal gydytojų nurodymus stengėmės vaiką gaivinti, tačiau išgelbėti jo nepavyko nei mums, nei atvykusiems medikams. Tad šį kartą iš mūsų pusės viskas buvo padaryta", - teigė L. Zvonkienė. Ventos socialinės globos namuose šių metų vasarį jau buvo kilęs skandalas, kai iš jų į Kauno klinikas atvežta neįgali 7 metų mergaitė svėrė tik kiek daugiau nei 5 kilogramus, tačiau prižiūrima medikų greitai atsigavo.

www.l24.lt

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24