Parlamentarui E. Vareikiui įteiktas pranešimas apie įtarimą

2013-07-11, 12:32
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Vilniaus apygardos prokuratūros Vilniaus apylinkės prokuratūros prokurorai Egidijui Vareikiui jau liepos 9-ąją įteikė pranešimą apie įtarimą dėl fizinio skausmo sukėlimo.

Ikiteisminio tyrimo medžiagoje yra pakankamai duomenų, patvirtinančių, kad E. Vareikis, būdamas apsvaigęs nuo alkoholio, gegužės 4 d. savo namuose Vilniaus rajone smurtaudamas prieš savo sutuoktinę, sukėlė jai fizinį skausmą ir taip padarė nusikalstamą veiką, numatytą Baudžiamojo kodekso 140 str. 1 d.

Apklaustas kaip įtariamasis E. Vareikis visiškai prisipažino padaręs nusikalstamą veiką, paaiškino, kad labai gailisi ir atsiprašė sutuoktinės.

Baudžiamojoje byloje yra sutuoktinės paliudijimas, kad ji atleidžia vyrui, todėl prokurorai spręs, ar atleisti parlamentarą nuo baudžiamosios atsakomybės.

Baudžiamajame kodekse taip pat nurodyta, kad atleidus asmenį nuo baudžiamosios atsakomybės kaltininkui ir nukentėjusiajam susitaikius, prokurorai gali prašyti teismo skirti kaltininkui vieną iš baudžiamojo poveikio priemonių, pavyzdžiui: dalyvavimą smurtinį elgesį keičiančiose programose; nemokamus darbus; turtinės žalos atlyginimą ar pašalinimą; įmoką į nukentėjusių nuo nusikaltimų asmenų fondą ar kt.

Jeigu procesas nebūtų užbaigtas kaltininkui ir nukentėjusiajam susitaikius, E. Vareikiui grėstų Baudžiamajame kodekse numatyta bausmė - viešieji darbai arba laisvės apribojimas, arba areštas, arba laisvės atėmimas iki vienerių metų.

www.l24.lt

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24