Naminukės fabrikas Švenčionių rajono miške nebeveikia

2013-07-02, 16:40
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Liepos 2 dieną Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Švenčionių rajono policijos komisariato (toliau - Švenčionių r. PK) pareigūnams įkliuvo degtindarys, miške plušantis prie savadarbio „naminukės" gaminimo aparato.

Antradienį, apie 7 val., policininkai nuvyko į Nemenčinės miškų urėdijos Žeimenos girininkijos mišką patikrinti gautą informaciją dėl naminės degtinės gaminimo. Surasti „naminukės" gamyklą buvo nelengva. Pareigūnams reikėjo eiti tankiu mišku, pelkėtais keliais. Pastangos nebuvo bergždžios - naminės degtinės gamybos procesas aptiktas pačiame įkarštyje - kūrenosi laužas, virė raugas. Įvykio vietoje pareigūnai sulaikė trisdešimtmetį Molėtų gyventoją A. M. Šalia aparato aptikta apie 200 litrų į raugą panašaus skysčio ir 12 litrų skysčio, panašaus į naminę degtinę. Aparatas ir skystis paimti ir saugomi Švenčionių r. PK.

Švenčionių r. PK pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 201 str. (neteisėtas naminių stiprių alkoholinių gėrimų, nedenatūruoto ar denatūruoto etilo alkoholio, jų skiedinių (mišinių) ir aparatų jiems gaminti gaminimas, laikymas, gabenimas ar realizavimas).

www.policija.lt

www.L24.lt

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24