Dažnas vairuotojas Ukmergėje viršija greitį

2011-07-12, 09:16
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
img_7704Liepos 8-9 dienomis Vilniaus apskrities VPK Ukmergės rajono policijos komisariato Viešosios tvarkos ir kelių policijos poskyrio pareigūnai kartu su Vilniaus apskrities VPK Kelių policijos valdybos ekipažu vykdė policinę prevencinę priemonę. Jos metu pagrindinis dėmesys buvo skiriamas kelių eismo taisyklių pažeidimams, susijusiems su greičio viršijimu. Du Ukmergės r. policijos komisariato ekipažai, specialiomis spalvomis nepaženklintais automobiliais, patruliavo rajoniniuose keliuose ir kaimo gyvenvietėse. Iš Vilniaus atvykęs VW CADDY, kuriame yra įrengta greičio matavimo įranga, greičio kontrolę tikrino miesto gatvėse.

Vykdant kontrolę neforminiais automobiliais, pažeidimų buvo nustatyta gana daug. Iš Vilniaus atvykę policijos pareigūnai penktadienį miesto gatvėse nustatė 25 greičio viršijimo atvejus bei vieną pavojingai vairavusį vairuotoją o šeštadienį – net 45 greičio viršijimo atvejus bei vieną asmenį, kuris transporto priemonę vairavo neturėdamas teisės. Iš viso miesto gatvėse buvo nustatyta 50 transporto priemonių vairuotojų, kurie greitį viršijo daugiau nei 20, bet mažiau nei 30 km/h, 16 vairuotojų greitį viršijo daugiau nei 30, bet mažiau nei 40 km/h, ir 4 vairuotojai greitį viršijo daugiau nei 40, bet mažiau nei 50 km/h. Pasak mieste patruliavusių pareigūnų, dažniausiai greitis buvo viršijamas Kauno ir Vilniaus gatvėse.
Patruliuojant rajone pareigūnai didesnį dėmesį skyrė greičio kontrolei Veprių, Juodausių, Nuotekų bei III Antakalnio gyvenvietėse. Pasak Viešosios tvarkos ir kelių policijos poskyrio viršininko Nerijaus Butėno, pajėgas buvo stengiamasi dislokuoti ten, iš kur dažniausiai sulaukiama gyventojų nusiskundimų. Šiose gyvenvietėse buvo nustatyta 11 greičio viršijimo atvejų, 4 eismo dalyviai nesilaikė kelio ženklų reikalavimų, 2 nesinaudojo saugos diržais, 2 mopedų vairuotojai buvo neblaivūs, taip pat nustatytas vienas neblaivus vairuotojas ir vienas neturintis vairuotojo pažymėjimo.
Liepos mėnesį greičio kontrolė yra sustiprinta visoje šalyje. Leistino važiavimo greičio viršijimas yra ne tik vienas dažniausių kelių eismo taisyklių pažeidimų, bet ir daugumos eismo įvykių pagrindinė priežastis.


Asta Krogertienė
Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato
Ukmergės rajono policijos komisariato
Organizacinio poskyrio specialistė

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24