Lietuvoje žinomi dict.com žodynai dabar papildomi naujomis kalbomis

2015-11-09, 17:29
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
asociatyvi nuotrauka asociatyvi nuotrauka © BFL (nuotr. Šarūnas Mažeika)

Ar planuojate išvykti ir nemokate kalbos? Ar Jus tiesiog domina kalbos?Nemokamai galite naudotis unikalų žodynų portalą dict.com, kuris siūlo 30 kalbų (tarp jų ir lietuvių kalbą). Kai kurios iš kombinacijų buvo neseniai papildomos, tarp jų, pvz., Lietuvoje ypač populiarios šiaurės kalbos, norvegų, švedų bei danų, iš „egzotiškesnių“ kalbų , pvz. kinų bei japonų.

Dict.com yra unikalus žodynų projektas, tikriausiai tai yra vienintelis žodynas pasaulyje, kuris apima tiek daug kalbų ir jų kombinacijų. Kiekvienoje dalyje pateikiama ne tik leksika, bet ir papildoma informacija (morfologija, prielinksninės konstrukcijos, kontekstai ir t.t.). Prie pagrindinių kalbų taip pat galima rasti gramatikos apžvalgas, pokalbius, gimtakalbių tartį ir temines sritis, palengvinančias kalbos mokymąsi.

Žodynai sudaryti ne automatinių vertimų pagrindu, bet kruopščiai parengti profesionalių kalbininkų. Todėl lyginant su automatiniais vertėjais, vertimų kokybė yra nepalyginamai geresnė. Svarbu pabrėžti, kad žodynai papildomi naujomis kalbomis bei nuolat atnaujinami. Pvz., neseniai žymiai „priaugo“ šiurės kalbų apimtis, nuolat tobulinamos visų pirma norvegų, švedų bei danų kalbos. Iš retesnių kalbų žodynų verta dar paminėti kinų-lietuvių (lietuvių- kinų) ir japonų-lietuvių (lietuvių-japonų) žodynus, kurie dabar apima daugiau negu  20 000 žodžių bei žodžių junginių. Iš esmės, tai patys didžiausieji šių kalbų žodynai Lietuvoje.

Daugiau informacijos apie Dict.com rasite http://dict.com/Info-lt
Žodynai prieinami internete visai nemokamai nuorodoje dict.com

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24