„Tele2“ perspėja apie plintančias virusines SMS žinutes

2013-04-02, 17:08
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Telekomunikacijų bendrovė „Tele2“ perspėja apie plintančias žinutes su nuoroda į kenkėjišką programą.

Žinutės siunčiamos „Android“ operacinę sistemą naudojantiems išmaniesiems telefonams. Žinutėje pateikiamas tekstas su nuoroda „Privet tut fotki http://bit.ly/YJrDjG kak tebe?“. Paspaudus nuorodą, vartotojas nukreipiamas į svetainę internete, iš kur atsiunčiama kenkėjiška programa. Pastaroji analogiškas žinutes išsiunčia visiems kontaktų knygoje esantiems adresatams.

„Vartotojai turėtų būti budrūs – svarbu nespausti pateiktų nuorodų, neatsakinėti ar neatlikti kitų veiksmų prieš tai neįsitikinus, ar tai saugu“, – sakė „Tele2“ Produkto vadovas Mindaugas Kežionis.

Kaip elgtis gavus tokią žinutę? Svarbiausia – nespausti joje pateiktos nuorodos, o paspaudus – nesutikti diegti atsiųstos programos. diegus programą kyla grėsmė, kad kibernetiniai sukčiai įtraukti telefoną į „apkrėstųjų“ (angl. botnet) tinklus. Tokiu būdu telefonas automatiškai išsiųs analogišką žinutę visiems kontaktų knygoje esantiems adresatams. „Botnet“ tinkle esančiu telefonu kibernetiniai sukčiai gali naudotis ir vėliau – jame esantiems kontaktams siuntinėti pranešimus.

Apsaugai nuo analogiškų virusinių SMS žinučių „Tele2“ siūlo rinktis specialias antivirusines programas mobiliesiems telefonams. Dauguma tokių programų nemokamai pasiekiamas „Goole Play“ aplikacijų parduotuvėje.

www.tele2.lt

www.lietuvosvalstybe.com

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24