Metus rūkyti atmintis gali atsistatyti

2011-09-22, 17:17
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Tyrimai rodo, kad rūkantys asmenys praranda daugiau atminties nei nerūkantys žmonės. Tačiau metus rūkyti atmintis gali atsistatyti.
Nustatyta, kad tie, kurie metė rūkyti, atgavo gebėjimą atsiminti informaciją beveik tokiu pat lygiu kaip ir nerūkantieji.

Buvo tiriama daugiau nei septyniasdešimt 18–25 metų amžiaus asmenų. Jiems buvo surengta ekskursija po universiteto teritoriją. Po to tyrimo dalyviai turėjo atlikti atminties testą: buvo prašoma prisiminti smulkias detales, kurias jie turėjo pastebėti ekskursijos metu.Tiriamųjų buvo klausiama, pavyzdžiui, kokia muzika skambėjo studentų atstovybėje.
Rūkantieji atminties testą atliko prastai – jie prisiminės tik 59 procentus klausiamų dalykų.
Tačiau tie, kurie buvo metę rūkyti, prisiminė daugiau – jie atsakė į 74 procentus klausimų. Tie, kurie niekada nerūkė, atsakė į 81 procentą klausimų.
Tyrimą vykdantis Tomas Heffernanas sako, kad gautieji rezultatai gali būti labai naudingi kampanijoms prieš rūkymą, praneša dailymail.co.uk.
„Teigiama, kad Didžiojoje Britanijoje yra apie 10 milijonų, o Jungtinėse Amerikos Valstijose – 45 milijonai rūkalių. Svarbu suvokti, kad rūkymas daro didelę žalą atminčiai. Tačiau mūsų atliktais tyrimais pirmą kartą įrodyta, kad teigiamą įtaką atminčiai daro cigarečių atsisakymas“, – tvirtina T. Heffernanas.
Dabar mokslininkai imsis tirti, kokį poveikį atminčiai daro pasyvus rūkymas. Taip pat bus analizuojama, kaip žmogų veikia toksinai, įsigėrę į tų patalpų, kuriose buvo rūkoma, užuolaidas ir baldus.

www.lrt.lt

www.lietuvosvalstybe.com

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24