Planšetinių kompiuterių populiarumas keičia technikos pirkėjų įpročius

2013-11-07, 16:40
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Planšetiniams kompiuteriams perėmus kai kurias nešiojamųjų kompiuterių funkcijas, keičiasi kompiuterinės technikos pirkėjų poreikiai ir lūkesčiai. Pardavėjų teigimu, vis daugiau vartotojų renkasi atskirus įrenginius skirtingoms veiklos rūšims. Be to, pastebima tendencija, jog vis daugiau technikos pirkėjų kraustosi į internetą ir planšetinius bei asmeninius kompiuterius įsigyja elektroninėse parduotuvėse.

Bendrovės "Skaitmeninis pasaulis", valdančios tokias kompiuteriais prekiaujančias elektronines parduotuves kaip kompiuteriai.lt, asusshop.lt ir ishop.lt, direktorius Vytautas Sakalas teigia, kad pagrindiniu interneto naršymo įrankiu tampa planšetiniai kompiuteriai ir išmanieji telefonai. Tuo metu nešiojamieji kompiuteriai pasiliekami sudėtingesnėms užduotims, pavyzdžiui, apskaitai, grafikos darbams, žaidimams ir t.t.

"Dauguma planšetinių kompiuterių pirkėjų kol kas naudoja abu įrenginius - tiek juos, tiek nešiojamuosius kompiuterius. Tačiau vartotojai tampa vis reiklesni, todėl artimiausioje ateityje vis paklausesni bus tokie įrenginiai, kurie sujungia jų abiejų privalumus, pavyzdžiui, kompiuteriai su nuimamais liečiamais ekranais. Numatoma, kad pasaulinėje rinkoje planšetinių kompiuterių pardavimai šiemet turėtų viršyti nešiojamųjų kompiuterių pardavimus. Pastarųjų rinkai skaičiuojamas apie 8 proc. kritimas",- prognozuoja UAB トSkaitmeninis pasaulis" vadovas.

Ne mažiau sparčiai keičiasi ir pirkimo kanalai. Vis daugiau vartotojų kompiuterinę technika perka elektroninėse parduotuvėse. Statistikos biuro "Eurostat" duomenimis, Lietuva yra viena iš šalių, kuriose e-prekyba auga sparčiausiai Europoje.

"Lietuviams pirkti kompiuterį internetu tampa jau įprasta praktika. Mūsų valdomose elektroninėse parduotuvėse šiemet fiksuojamas 50 proc. augimas, taigi kompiuterių pirkėjai palaipsniui kraustosi į internetą. Čia jiems paprasčiau susirinkti informaciją apie skirtingus kompiuterių modelius ir priimti sprendimą, kurį iš jų įsigyti, be to, daugeliu atveju el. Parduotuvės leidžia pirkėjui apsipirkti pigiau, nes sutaupomi prekybinės vietos nuomos ir priežiūros kaštai. Reaguodami į tokias tendencijas norime pasiūlyti savo pirkėjams dar platesnį prekių asortimentą ir plečiame veiklą įsigydami dar vieną elektroninę parduotuvę - dellshop.lt. Tikimės, kad ji padės išlaikyti sėkmingus bendrovės rezultatus", - sako V. Sakalas.

Dellshop.lt taps jau ketvirtąja bendrovės "Skaitmeninis pasaulis" valdoma elektronine kompiuterių parduotuve. Į jos įsigijimą iki šių metų pabaigos planuojama investuoti apie 1 milijoną litų. Bendrovė planuoja siūlyti pirkėjams tiek stacionarius ir nešiojamuosius, tiek aukštos klasės planšetinius kompiuterius.

Nors visame pasaulyje nešiojamųjų kompiuterių pardavimai krenta, Lietuvoje kol kas ši tendencija juntama ne taip žymiai. Bendrovės "Skaitmeninis pasaulis" valdomose elektroninėse parduotuvėse šiais metais fiksuojamas 50 proc. augimas.

Apie UAB "Skaitmeninis pasaulis"

UAB "Skaitmeninis pasaulis" užsiima internetine prekyba kompiuteriais Lietuvoje ir Latvijoje nuo 2007 m. ir valdo tokias elektronines parduotuves kaip kompiuteriai.lt, asusshop.lt, ishop.lt bei dellshop.lt, kurią perėmė įsigijusi 100 proc. ją valdžiusios UAB "Intix" akcijų. Numatoma, kad konsoliduota abiejų įmonių apyvarta 2013 m. sieks apie 29 mln. litų, bus parduota apie 15 tūkst. kompiuterių ir mobiliųjų įrenginių.

clinic212.lt

 

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24