Klaipėdoje bandoma elektroninio mokinio pažymėjimo sistema

2013-09-10, 10:22
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Klaipėdos Liudviko Stulpino progimnazijoje įgyvendinama bandomoji elektroninio mokinio pažymėjimo (EMP) sistema. Jeigu bandomasis projektas pasiteisins, tokia sistema gali atsirasti ir kitose Lietuvos jūrinio miesto mokyklose.

Naudojant EMP sistemą siekiama kelių tikslų: tiksliai žymimas moksleivių lankomumas, trumpėja eilės valgyklose, juo patogu naudotis bibliotekos paslaugomis, o tėvai žino, ar jų vaikas į mokyklą atvyko laiku, ar papietavo valgykloje.

Į elektroninį mokinio pažymėjimą integruota "Mokipay" sistema leidžia mokyklos valgykloje atsiskaityti ne grynaisiais pinigais, o tėvai gali kontroliuoti vaiko išlaidas, pervesti į mokinio sąskaitą pinigų. Pervedimai tėvams nekainuoja, kadangi pervedimai vyksta ne per bankus, o per pačią "Mokipay" sistemą.

Mokyklos direktorė Diana Čedavičienė pastebėjo, kad jau dabar matoma EMP nauda - mokiniai rytais nevėluoja į pamokas, iš pertraukų taip pat grįžta laiku.

Informacinės sistemos švietimo įstaigoms "Tavo Mokykla" (TAMO) vadovė Viktorija Burlinskaitė sakė, plačiu mastu diegiant EMP, šį pažymėjimą galima integruoti ir į elektroninį Klaipėdos viešojo transporto bilietą, taip pat bus stengiamasi sudaryti sąlygas moksleiviams naudotis pažymėjimu miesto viešosiose bibliotekose bei neformalaus ugdymo įstaigose.

Metus truksiantis bandomasis projektas mokyklai bus nemokamas, vėliau, diegiant jį ir kitose mokyklose, darbai būtų finansuojami savivaldybės lėšomis.

Klaipeda.lt

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24