Dėl E. Hemingway mirties gali būti kaltas FTB

2011-07-04, 14:02
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

img_24

e-heming.ru nuotr.

Artimas rašytojo draugas A. Hotchneris teigia, jog E. Hemingway galėjo įvykdyti savižudybę dėl Federalinio tyrimų biuro (FTB) kaltės.
„The New York Times“ Hotchneris rašo, jog ypatingai apgailestauja, nekreipęs pakankamo dėmesio į E. Hemingway būgštavimus, laikytus tiesiog paranojos apraiškomis, dėl jį sekančių federalinių agentų.

1983 m. FTB paviešino 127 puslapių apimties medžiagą, kurioje atskleidžiama, jog E. Hemingway buvo sekamas FTB agentų nuo 1940 m., rašo telegraph.co.uk.



Kaip prisimena A. Hotcheris, 1960 m. lapkritį, vienos išvykos medžioti fazanų metu, E. Hamingway jam ir dar vienam bičiuliui skundėsi, kad federaliniai agentai, kol jie išvykę, greičiausiai kapstosi po jo banko sąskaitas, jog tokia situacija yra pragariška, nes visur prislapsta pasiklausymo aparatų – net jo automobilyje. Rašytojas taip pat teigė dėl sekimo negalintis naudotis nei telefonu, nei paštu.

Vėliau tą patį mėnesį jam buvo paskirtas psichiatrinis gydymas elektrošoku Mayo Klinikoje, Minesotos valstijoje. Jau ten jis keletą kartų bandė nusižudyti. Išėjus iš minėtosios klinikos, praėjus keletui dienų, E. Hemingway nusišovė, būdamas 61 metų.

Nuo to laiko A. Hotchneris, „Papa Hemingway“ autorius, sakosi nuolat mąstantis apie Ernesto baimes dėl FTB ir tikintis, jog šios didele dalimi prisidėjo jo draugo mirties.

www.lrt.lt

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24