Lietuvoje daugėja profesionalių bepiločių orlaivių operatorių

2016-05-12, 13:58
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Asociatyvi iliustracija Asociatyvi iliustracija fot. VGTU

Artėjant 2017-iesiems – reikšmingiems metams bepiločių orlaivių industrijoje – kada daugelyje Europos valstybių bus įvestos bendros dronų valdymo reguliacijos ir sertifikavimo sistema, Lietuvoje jau irgi žengiami pirmieji žingsniai link to. Aviacinių mokymų akademija „BAA Training“ praėjusį rudenį paskelbė pradėsiantys teikti bepiločių orlaivių valdymo mokymus ir šiuo metu jau sveikina pirmąjį studentą, sėkmingai baigusį šią mokymų programą. Jam suteiktas „BAA Training“ bepiločių orlaivių operatoriaus sertifikatas, pažymintis, kad kandidatas geba saugiai ir profesionaliai pilotuoti bepiločius orlaivius iki 25 kg tiek matomumo ribose, tiek ir už jo ribų.


Mokymų kursą pabaigęs studentas, Maksimas Sobolevas, nusprendė nelaukti, kada Lietuvoje ir visoje Europoje bus priimtos bendrosios dronų pilotų sertifikavimo taisyklės. Įvertinęs rinkos perspektyvas, jis nusprendė tapti profesionaliu bepiločių orlaivių operatoriumi dar iki to. „Kadangi bepiločių orlaivių industrija nuolatos auga, o dronų panaudojimas įvairiose srityse turi didelį potencialą, šie bepiločių orlaivių valdymo mokymai yra protingas žingsnis norint įsitvirtinti bepiločių rinkoje“, – teigia Maksimas.

Bepiločių orlaivių valdymo mokymus Maksimas pradėjo vasario 6 dieną. Teorinę mokymų dalį, kurios bendra trukmė yra 34 valandos, sudaro bendrosios žinios apie orlaivius, oro teisė, navigacija, meteorologija, žmogiškieji faktoriai, radijo ryšys ir bepiločių orlaivių skrydžių procedūros. Studentui sėkmingai išlaikius teorijos egzaminus, praktinė mokymų dalis vyko S. Dariaus ir S. Girėno aerodrome Kaune. Ją sudaro 40 valandų skrydžių mokymų su instruktoriumi, įskaitant skrydžio simuliavimą ir realaus skrydžio mokymus su daugiasraigčiais bepiločiais orlaiviais.

„Teorinė mokymų dalis suteikė daug įdomių, naudingų ir esminių aviacinių žinių, kurios yra tiesiog privalomos įsisavinti tiems, kurie siekia tapti profesionaliais bepiločių orlaivių operatoriais. Mano nuomone, dauguma pavojingų situacijų, susijusių su dronų pilotavimu, įvyksta būtent dėl šių žinių stokos. Tuo tarpu skrydžių mokymų dalis buvo orientuota į įgytų teorinių žinių taikymą praktikoje. Tai man leido įvertinti savo stipriąsias ir silpnąsias įgūdžių puses, pastebėti dalykus, kuriuos dar reikia tobulinti“, – pastebėjimais dalijasi Maksimas.

„BAA Training“ Pradinių pilotų mokymų direktorė Indrė Šveistrytė teigia: „Mes parengėme bepiločių orlaivių valdymo mokymų programą praėjusį rudenį ir, pradedant Maksimu, jau galime skaičiuoti studentus, sėkmingai baigusius šiuos mokymus. Mes esame pasiryžę paruošti vis daugiau ir daugiau profesionalių bepiločių orlaivių operatorių, kurie užpildytų dronų rinkoje atsirandantį kvalifikuotų specialistų poreikį.“

Po sėkmingai įvykusių mokymų pirmajam studentui, „BAA Training“ jau ruošiasi antrajai Bepiločių orlaivių valdymo mokymų grupei, startuosiančiai šių metų rugpjūtį.

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24