E. paslaugų srityje Lietuva neatsilieka nuo kitų ES šalių

2013-05-29, 15:33
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Vakar paskelbto Europos Komisijos užsakymu atlikto Europos Sąjungos (ES) ir šalių kandidačių viešųjų ir administracinių paslaugų, teikiamų elektroniniu būdu (e. paslaugos), tyrimo duomenimis, Lietuva neatsilieka nuo kitų ES šalių ir šalių kandidačių.

„Lietuva gali pasidžiaugti rezultatais: esame lygūs arba lenkiame Europos Sąjungos ir šalių kandidačių vidurkį elektroniniu būdu teikiamų viešųjų ir administracinių paslaugų srityje," – sako vidaus reikalų ministras Dailis Alfonsas Barakauskas.

Paskelbti rezultatai rodo, kad Lietuva prilygsta arba lenkia ES ir šalių kandidačių vidurkį visose tyrimo srityse, pavyzdžiui, bendras e. paslaugų naudojimo rodiklis Lietuvoje – 49 proc. (ES 27+ vidurkis 46 proc.), e. paslaugų efektyvumo – 45 proc. (ES 27+ vidurkis 40 proc.), tikimybė, kad e. paslaugų vartotojas naudosis jomis ir ateityje – 71 proc. (ES 27+ vidurkis 71 proc.).

E. paslaugų tyrimas yra atliekamas kasmet nuo 2001 m. visose ES šalyse. Iki šiol paslaugos buvo tiriamos perkėlimo į elektroninę erdvę brandos lygiais, tačiau prieš porą metų ši tyrimo metodika buvo pakeista, atsižvelgiant į naujai nubrėžtas Elektroninės valdžios politikos įgyvendinimo bei vertinimo kryptis, ir patvirtinta 2009 m. per ES šalių ministrų, atsakingų už elektroninės valdžios gaires, Malmės konferenciją.

2012 m. e. paslaugų tyrimas buvo atliktas 32 Europos valstybėse, tame tarpe ir Lietuvoje, vertinant e. paslaugų vartotojų skaičių, jų pasitenkinimą esamomis e. paslaugomis, e. paslaugų vartojimo dažnumą ir kt.

www.vrm.lt

www.L24.lt

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24