Tremtiniai stiprina meilę Tėvynei ir tikėjimą teisingumu

2011-06-14, 14:46
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Prezidentė Dalia Grybauskaitė dalyvavo okupacijos, genocido ir sovietmečio represijų aukų pagerbimo ceremonijoje prie paminklų politiniams kaliniams ir tremtiniams Aukų gatvėje.
Šalies vadovė pabrėžė, jog prieš 70 metų prasidėję masiniai trėmimai ir represijos skaudžiai palietė beveik kiekvieną šeimą.

Pasak Prezidentės, žiauriausiomis priemonėmis ir persekiojimais siekta palaužti tautą, įbauginti žmones, padaryti juos paklusniais ir bevaliais. Tačiau nepalūžome, tauta liko gyva ir tapo dar stipresnė.
„Represijos ir persekiojimas yra bejėgiai prieš laisvės dvasią. Kraupiausiomis sąlygomis išgyvenę tremtiniai stiprina mūsų tikėjimą teisingumu ir meilę Tėvynei. Išlikti gyvam ir tikėti, kad teisybė laimės - tai žmogaus tvirtybės įrodymas ir žmogiškumo triumfas. Ačiū Jums, kad išbandymų metais išsaugojote Lietuvą savo širdyse, o dabar savo darbais ir patirtimi prisidedate prie geresnės Lietuvos kūrimo", - sakė Prezidentė Dalia Grybauskaitė.
Pasak Lietuvos vadovės, jaunimo ekspedicijos į tremties vietas atlieka svarbią misiją išsaugoti gyvą istorinę atmintį. Prezidentės teigimu, kuriant tautos ir valstybės ateitį nevalia pamiršti nė vieno tremtinio likimo.
Per visą tremčių laikotarpį iš mūsų šalies išvežta ir gulaguose įkalinta daugiau nei 280 tūkstančių nepriklausomą Lietuvos valstybę kūrusių žmonių.
Prezidentė taip pat dalyvavo iškilmingame minėjime Seime ir Vėliavų pakėlimo ceremonijoje Nepriklausomybės aikštėje.

Prezidentės spaudos tarnyba

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24