Su JAV ambasadore – apie klimato kaitą ir aplinkosaugą

2013-04-10, 13:11
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Šiandien aplinkos ministras Valentinas Mazuronis susitiko su Jungtinių Amerikos Valstijų ambasadore Lietuvoje Deborah McCarthy ir aptarė visoms pasaulio valstybėms aktualias aplinkosaugos problemas, supažindino su Lietuvoje įgyvendinamų strateginių projektų eiga.

Ministras pasidžiaugė, kad šiuo metu Europos Sąjunga itin rūpinasi aplinkosauga. Šiai sričiai labai daug dėmesio bus skiriama ir per Lietuvos pirmininkavimo ES Tarybai laikotarpį antrąjį šių metų pusmetį. Pasak Valentino Mazuronio, nemažai svarbių tarptautinių renginių gerokai peržengs pačios Bendrijos interesų ribas. Pasaulinėse konferencijose, kur ES poziciją išsakys Lietuva, bus svarstomi visoms valstybėms aktualūs klimato kaitos, gyvsidabrio, cheminių medžiagų naudojimo, biologinės įvairovės išsaugojimo, dykumėjimo stabdymo ir kiti klausimai.

„Vienas svarbiausių tarptautinių renginių šiemet bus Jungtinių Tautų klimato kaitos konferencija ateinantį rudenį Varšuvoje. Lietuva, kaip pirmininkaujanti ES Tarybai valstybė, pristatys suderintą Europos poziciją dėl visaapimančio pasaulinio teisiškai privalomo susitarimo klimato kaitos klausimais ir siekiant jo bus labai svarbi visų pasaulio šalių, ypač didžiųjų valstybių, parama“, – sakė ministras.

„Visi pripažįstame, kaip svarbu bendradarbiauti sprendžiant pasaulinės klimato kaitos keliamas problemas. Sveikiname Lietuvos prisiimtą regiono lyderės vaidmenį aplinkosaugos srityje. Mes privalome padaryti viską, kas nuo mūsų priklauso, kad apsaugotume gamtos išteklius ateities kartoms. Prezidento Obamos vyriausybė ir toliau rems visas pastangas siekiant šių tikslų“, – pažymėjo JAV ambasadorė Deborah McCarthy.

Per susitikimą kalbėta ir apie skalūnų dujų žvalgybos ir gavybos perspektyvas. Deborah McCarthy trumpai pasidalijo JAV patirtimi.

Lietuvai skalūnų dujų žvalgyba ir gavyba – viena iš galimybių stiprinti šalies energetinę nepriklausomybę. Turėdamas omenyje sėkmingą JAV patirtį, Valentinas Mazuronis išreiškė viltį, kad nusprendus tęsti šių dujų paiešką Lietuvoje, valstybės galėtų sėkmingai bendradarbiauti ekspertinių žinių ir technologijų, leidžiančių užtikrinti aplinkos apsaugą vykdant tokius darbus, srityje. Ministras taip pat supažindino ambasadorę su kitais Lietuvoje vykdomais strateginiais aplinkosaugos projektais, aptarė bendradarbiavimo aplinkosaugos klausimais perspektyvas.

Aplinkos ministerijos informacija

www.l24.lt

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24