Ministras susitiko su ES klimato kaitos ir aplinkos komisarais

2012-12-19, 06:15
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Savo darbą naujasis aplinkos ministras Valentinas Mazuronis pradėjo susitikimu su ES klimato kaitos komisare Connie Hedegaard ir aplinkos komisaru Janez‘u Potočnik‘u. Šis susitikimas vyko vakar Briuselyje. Jo tikslas – aptarti būsimą Lietuvos pirmininkavimą ES Tarybai ir abiejų komisarų vizitų į mūsų šalį galimybes ruošiantis pirmininkavimui.

Briuselyje Valentinas Mazuronis taip pat išsakė mūsų šalies poziciją aktualiais aplinkosaugos klausimais, kuriuos aptarė į ES Aplinkos tarybos posėdį susirinkę Bendrijos šalių aplinkos ministrai. Jis dalyvavo politiniuose debatuose apie „žaliosios“ ekonomikos perspektyvas. Pasak Valentino Mazuronio, ekonomikos atsigavimas, maksimalūs jos augimo tempai ir ilgalaikės gerovės kūrimas itin priklauso nuo ES valstybių veiksmų kuriant žaliąją ekonomiką, keičiant vartojimo kultūrą, keliant visuomenės sąmoningumą.

Kalbėdamas apie rengiamą naują ES aplinkosaugos veiksmų programą iki 2020 m., Valentinas Mazuronis pažymėjo, kad neatidėliotini ir veiksmingi aplinkosaugos sprendimai būtini visose ES politikos srityse. Ši programa Lietuvai, kaip ir kitoms ES šalims, – labai svarbus dokumentas rengiant Nacionalinę aplinkosaugos strategiją.

Aplinkos ministerijos informacija

www.lietuvosvalstybe.com

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24