Lietuva ir Lenkija kartu rūpinasi tarpvalstybiniais vandenimis

2012-07-20, 07:24
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Vakar Marijampolėje buvo surengtas Lietuvos ir Lenkijos tarpvalstybinių vandenų komisijos pirmosios darbo grupės narių susitikimas. Abiejų šalių atstovai pasikeitė informacija apie tarpvalstybinių vandens telkinių būklę ir jai poveikį darančius pagrindinius veiksnius, taip pat apie jų identifikavimo metodinius principus.

Kaip sakė Aplinkos ministerijos Vandenų departamento Vandenų politikos skyriaus vedėja Agnė Kniežaitė, susitikimo dalyviai pasidžiaugė, kad tarpvalstybiniai vandens telkiniai yra geros arba labai geros būklės ir Lietuvos, ir Lenkijos teritorijoje. Susitarta plėtoti abiejų šalių bendradarbiavimą atnaujinant upių baseinų rajonų valdymo planus – jie turi būti peržiūrėti ir prireikus atnaujinti iki 2015 m. pabaigos. Bus bendradarbiaujama ir įgyvendinant Potvynių direktyvą, ir kitais vandens išteklių valdymo klausimais.

Kitą Lietuvos ir Lenkijos tarpvalstybinių vandenų komisijos pirmosios darbo grupės susitikimą numatyta sukviesti Lenkijoje paskutinį šių metų ketvirtį. Ši komisija buvo įsteigta pagal abiejų valstybių vyriausybių susitarimą bendradarbiauti tarpvalstybinių vandenų naudojimo ir apsaugos srityje.

www.am.lt

www.lietuvosvalstybe.com

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24