Bulgariją supurtė žemės drebėjimas, aukų nėra

2012-05-22, 13:06
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Ankstų antradienio rytą Bulgariją supurtė 5,8 balų stiprumo žemės drebėjimas. Pranešama apie nedidelę žalą, tačiau aukų nėra.

Panikos apimti iš miego pažadinti gyventojai į gatves išbėgo su pižamomis, praneša naujienų agentūra AFP.

Žemės drebėjimo epicentras buvo netoli Perniko miesto, už maždaug 30 kilometrų į pietvakarius nuo Sofijos. Smūgiai buvo juntami sostinėje ir kituose miestuose, taip pat kaimyninėje Graikijoje ir Makedonijoje.

Aukštuose pastatuose Sofijoje gyvenantys žmonės teigė, kad per drebėjimą, kuris tęsėsi keletą minučių, ant žemės krito daiktai. Po pagrindinio smūgio sekė dar apie 20 silpnesnių pakartotinių smūgių, praneša vietos seismologai.

Vietovėje aplink Perniką, kuriame gyvena apie 80 tūkst. žmonių, paskelbta nepaprastoji padėtis, į regioną pasiųsti ugniagesiai ir policininkai, nustatinėjantys padarytos žalos masta.

Antradienį ir trečiadienį regione nevyks pamokos.

„Kol kas nėra žinių apie aukas ar sužeidimus“, – teigė vidaus reikalų ministras Tsvetanas Tsvetanovas.

Civilinės saugos vadovas Nikolay Nikolovas teigė gavęs pranešimų apie Perniko regione ir Sofijoje nuvirtusius kaminus, įskilusias sienas, suskilusius langus ir apgadintus automobilius.

Tačiau pranešimų apie sutrikusį elektros tiekimą negauta, o Sofijos oro uostas veikė kaip įprastai.

Bulgarijos seismologijos instituto vadovas Emilis Botevas teigė, kad tai stipriausias žemės drebėjimas, įvykęs ties Perniko poslinkiu.

2009 metų rugpjūtį Juodojoje jūroje tarp Bulgarijos ir Rumunijos užfiksuotas 5 balų stiprumo žemės drebėjimas, o 2004 metais Sofiją supurtė 5,5 balo smūgis.

Daugiausiai – dviejų šimtų – gyvybių pareikalavo 1904 metų 7,8 balų stiprumo žemės drebėjimas palei Strumos upę.

www.lrt.lt

www.lvcom.lt

 

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24