Šiluma pradeda slūgti

2012-03-24, 08:22
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Šiaurės rytiniuose rajonuose sustiprėjęs vėjas, pučiantis iš šiaurės vakarų, neša šaltesnį orą, Lietuvos radijui sakė sinoptikė Alva Nagelytė.

Artimiausią naktį visoje Lietuvoje pašals – bus nuo 0 iki 3 laipsnių šalčio. Tik prie jūros svyruos nuo 0 iki 2 laipsnių šilumos.

„Šeštadienio dieną jau bus keliais laipsniais vėsiau, tačiau kritulių nenumatoma ir vėjas bus silpnas. Taigi iškyloms orai palankūs“, – tvirtina sinoptikė.

Anot jos, šeštadienio dieną Pietų Lietuvoje bus apie 8–9 laipsnius šilumos, o Šiaurės Lietuvoje numatoma apie 7–8 laipsnius šilumos. Vakare šiaurės rytiniuose rajonuose gali pasirodyti lietus.

„Sekmadienio orai jau bus prastesni. Naktį lietus apims daugelį šalies rajonų. Stipresnis bus rytiniuose rajonuose. Naktį temperatūra numatoma apie 1–4 laipsnius šilumos. O dieną pakilęs stiprus šiaurės vakarų vėjas atneš šaltesnį orą ir rytiniame šalies pakraštyje pasirodys šlapdribos“, – prognozuoja A. Nagelytė.

Sekmadienio dienos temperatūra numatoma tarp 4–8 laipsnių šilumos.

Pirmadienio orai bus šaltoki, nors, pasak sinoptikės, jau žymesnių kritulių nenumatoma. Naktį temperatūra bus apie 1–3 laipsnius šalčio, o dienos metu bus apie 5–8 laipsnius šilumos.

Antradienį su lietumi turėtų pasiekti šiltesnis oras, stiprės vėjas. Dienos temperatūra svyruos apie 10 laipsnių šilumos.

Lietuvos radijas, www.lrt.lt

www.lvcom.lt

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24