„Žalioji akcija“ atsisveikino iki kitų metų

2011-10-24, 13:17
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Savaitgalį Kauno žaliuosiuose plotuose buvo pasodinta daugiau kaip 500 medelių ir nuskambėjo baigiamasis „Žaliosios akcijos“ koncertas.

Talkininkai medelius sodino devyniose miesto seniūnijose, daugiau kaip 60 vietų – daugiausia prie vaikų darželių ir mokyklų. Tikimasi, kad šių įstaigų bendruomenės rūpinsis pasodintais medeliais.

Medeliai buvo nupirkti už lėšas, kurios buvo gautos pardavus iš miestiečių surinktas nebereikalingas knygas. Prieš rengdami šią akciją jos organizatoriai tikėjosi surinkti apie 10 tūkst. knygų, tačiau rezultatas pranoko lūkesčius kelis kartus: iki penktadienio buvo suskaičiuota per 30 tūkst. padovanotų knygų, tačiau gali būti, kad bendras jų skaičius pasieks ir 50 tūkst.

„Ne visas knygas spėjome suskaičiuoti, kadangi žmonės nešė jas į seniūnijas ir į Knygų turgų iki pat paskutinės akcijos dienos ir tebeneša jai pasibaigus. Todėl gali būti, kad padovanotų knygų skaičius pasieks ir pusę šimto tūkstančių. Tai rodo, kad ši akcija miestui buvo labai reikalinga, todėl rengsime ją ir kitais metais. Taip pat viliamės, kad ateityje šis projektas apims visą Lietuvą“, - ateities planais dalijosi akciją iniciavusio Knygų turgaus atstovas Jonas Plenta.

Šeštadienį prie Knygų turgaus, įsikūrusio prekybos miestelyje „Urmas“, visiems akcijos dalyviams koncertavo Kauno Šampaninis choras su Raigardu Tautkumi. Pastarasis taip pat prisidėjo prie akcijos, atveždamas iš savo namų keletą knygų.

„Nuoširdžiai dėkojame visiems, prisidėjusiems, kad ši akcija taip sėkmingai vyktų – Kauno savivaldybei, seniūnijoms, mokykloms ir vaikų darželiams, Kauno Šampaniniam chorui, visiems talkininkams, rėmėjams ir, žinoma, kauniečiams, taip aktyviai nešusiems knygas. Parodėme, kad visi kartu galime padaryti tikrai daug vardan kilnaus tikslo“, - sakė J. Plenta.

 

Daugiau informacijos: „Knygų turgaus“ atstovas Jonas Plenta, tel.: 8 620 47210, el. p. Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlų. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.

www.lvcom.eu

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24