Elektros ir elektroninės įrangos atliekoms – tūkstančio konteinerių tinklas

2013-11-22, 07:50
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Nors elektros ir elektroninės įrangos atliekas (EEĮA) draudžiama mesti į bendrąsias šiukšlių dėžes, kasmet Lietuvoje į sąvartynus patenka apie du tūkstančius tonų šių atliekų. Viena priežasčių – pernelyg mažai konteinerių joms rinkti. Tačiau nuo šiol gyventojams jau nebereikės sukti galvos, kur išmesti nebenaudojamus lygintuvus, plaukų džiovintuvus, telefonus, skrudintuvus, ausines ir kitus elektros prietaisus, nepakenkiant aplinkai.

Įgyvendindama su Aplinkos ministerija pasirašytą sutartį, UAB „EMP recycling" sukūrė EEĮA šalinti skirtą tūkstančio specialių konteinerių tinklą. Jis apima visą Lietuvos teritoriją. Įvairiose įstaigose ir organizacijose, keturiolikos savivaldybių administracijose pastatyti spalvoti, specialiai šiam projektui sukurti ir visiems lankytojams, klientams, darbuotojams prieinami konteineriai. Jų stovėjimo vietos nurodytos tinklalapyje www.mesk-i-konteineri.lt/vietos.

Kad atsisveikinimas su elektros prietaisais būtų ne tik naudingas aplinkai, bet ir įdomus, UAB „EMP recycling" kviečia dalyvauti loterijoje ir kitose tam skirtose akcijose.

am.lt

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24