„Užmaršumas" brangiai kainuoja

2013-10-07, 11:56
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Du Raudonės seniūnijos gyventojai, „pamiršę", kad vyksta aplinkosauginė akcija „Lašiša 2013", už savo „užmaršumą" turės sumokėti apie 9 tūkst. litų. Tokia yra žuvų ištekliams padaryta žala, kurią brakonieriai turės atlyginti.

Šiuos pažeidėjus vakar naktį sulaikė Kauno regiono aplinkos apsaugos departamento Jurbarko rajono agentūros pareigūnai, kartu su policijos patruliais ir neetatiniais aplinkos apsaugos inspektoriais vykdę akcijos „Lašiša 2013" reidą prie Nemuno. Apie 2 valandą ties Raudone jie išgirdo nuo upės sklindančius garsus. Naudodamiesi termovizoriumi, aplinkosaugininkai pastebėjo plaukiančią valtį, kurioje sėdėjo du žmonės. Šie, kaip paaiškėjo, gaudė žuvis draudžiamu įrankiu – plukdomu tinklu.

Valčiai priartėjus prie kranto, pareigūnai sulaikė pažeidėjus. Pastarieji jau buvo sugavę tris lašišas, dešimt karšių, du sterkus ir penkias kuojas. Šie brakonieriai, vienas – iš Raudonės, o kitas – iš Pupkaimio, aplinkosaugininkams jau seniai pažįstami, ne kartą bausti. Jie turės sumokėti administracinę baudą, atlyginti apie 9 tūkst. litų žalą gamtai. Taip pat konfiskuota jų valtis ir tinklai.

Am.lt

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24