V. Tomaševski: pirmininkaudami ES Tarybai galime iškovoti didesnes išmokas žemdirbiams

2013-05-29, 17:07
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Lietuvai pirmininkaujant Europos Sąjungos Tarybai galime iškovoti didesnes išmokas žemdirbiams, mano Europos Parlamento narys, Lietuvos lenkų rinkimų akcijos (LLRA) lyderis Valdemar Tomaševski.

"Žemės ūkio ir kaimo plėtros komitetas, kurio esu vienintelis narys iš Lietuvos, yra be galo svarbus Lietuvai. Pirmininkavimo metu galime iškovoti išmokų padidinimą mūsų šalims, nes mūsų pirmininkavimas suteikia mums svarbos Taryboje. Būtent po paskutinio Europos Parlamento sprendimo palaipsniui didinti tiesiogines išmokas šalims, kurios gaudavo mažiausiai, tolesni sprendimai bus priimami Taryboje ir šioje situacijoje pats Dievas mums padeda suteikdamas papildomas galimybes iškovoti žemdirbiams didesnes išmokas", - trečiadienį spaudos konferencijoje Seime sakė V. Tomaševski.

Kalbant apie ES finansinę paramą žemės ūkiui, jo nuomone, labai svarbu veikti ir įtikinti kitus, kad pagalba Baltijos šalių žemės ūkiui yra labai reikalinga, kad tiesioginių išmokų padidinimas padės išsigelbėti nuo krizės ir pakelti žemės ūkio lygį.

"Svarbu pabrėžti, jog žemės ūkis turėtų būti vienodai prieinamas visiems Europos Sąjungos piliečiams. Netgi Sutartyje dėl Europos Sąjungos veikimo nuostatose teigiama, kad "...draudžiama bet kokia diskriminacija dėl pilietybės", kad organizuojant bendrą ES rinką turėtų būti "pašalinama bet kokia gamintojų ar vartotojų diskriminacija", - sako V. Tomaševski.

Jis apgailestauja, kad praktikoje to nesilaikoma, nes šalys senbuvės gauna daug didesnes tiesiogines išmokas, o Lietuva ir kitos Baltijos šalys - žymiai mažesnes sumas. "Tai yra labai neteisinga, todėl turi būti pakeista kuo greičiau", - sako europarlamentaras.

Spaudos konferencijoje dalyvavusi Seimo LLRA frakcijos seniūnė Rita Tamašunienė akcentavo kelių finansavimo problemą. Jos teigimu, didėjant eismo intensyvumui transporto infrastruktūra neužtikrina regionų ekonominės, socialinės plėtros, neigiamai veikia aplinką, netenkina gyventojų poreikių, o savivaldybės yra nepajėgios spręsti to klausimo.

Todėl LLRA frakcija siūlo Kelių priežiūros ir plėtros programos finansavimo įstatyme proporcingiau skirstyti kelių priežiūros ir plėtros programos lėšas, didinant skiriamą finansavimą vietinės reikšmės keliams iki 30 procentų.


www.L24.lt

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24