Ekologija ir gamtaArtimiausią parą šaltasis atmosferos frontas kai kurias vietoves gaivins trumpalaikiu lietumi, bus truputį vėsiau, prognozuoja Lietuvos hidrometeorologijos tarnyba. Artimiausią parą kepins karštis, lietaus rodysis tik vakariniuose šalies rajonuose, prognozuoja Lietuvos hidrometeorologijos tarnyba. Vilnių antradienį užklupęs smarkus lietus tvindo gatves, lietaus sukeltus padarinius šalina „Grindos“ avarinės tarnybos ekipažai. Raginama pranešti apie labiausiai užlietas gatves. Vyšnios – mėgstamos ir laukiamos šiltojo sezono uogos, be kurių tradicinė lietuviška vasara sunkiai įsivaizduojama. Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė sako, kad jau pačioje liepos pradžioje naujas vyšnių derlius pasiekė prekybos vietas. Tai, kad vyšnios Lietuvoje mėgstamos, – galima matyti ir iš pardavimų duomenų. Naujos savaitės pradžioje orai bus labai šilti ir tvankūs, gaivinti bandys trumpi lietūs, o vėliau vėl smogs karščiai, prognozuoja Lietuvos hidrometeorologijos tarnyba. Temperatūra kils vis aukščiau, kartais atgaivins lietus, prognozuoja Lietuvos hidrometeorologijos tarnyba. Vasarą galime mėgautis ne tik iš šiltųjų kraštų atvežtomis uogomis, bet išaugusiomis čia pat Lietuvoje. Įsibėgėjus lietuviškų braškių sezonui, dalį šių gamtos gėrybių namų šeimininkės stengiasi išsaugoti šaldiklyje, kad užtektų visiems metams. Šaldymas gali būti puikiu pasirinkimu, norintiems ilgesnį laiką išsaugoti įvairių uogų mitybinę vertę, tačiau yra keletas svarbių dalykų, kurių Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos (VMVT) specialistai pataria nepamiršti prieš užšaldant. Birželis atsisveikins saulėtais ir sausais orais, liepa pasitiks lietumi, prognozuoja Lietuvos hidrometeorologijos tarnyba. Artimiausiomis dienomis orai bus vasariškai šilti, nuo pirmadienio palis tik vietomis, prognozuoja Lietuvos hidrometeorologijos tarnyba. Saldūs, sultingi, gaivinantys, džiuginantys savo ypatingu skoniu. Epitetų arbūzams, be kurių dažnas neįsivaizduoja savo vasaros, galima sugalvoti išties daug. Tačiau ragauti šiuos vaisius, vadinamus ir daržovėmis, įprastai pjaustytus kartais gali ir pabosti. Juolab, kai jie turi tokį milžinišką kulinarinį potencialą. Todėl arbūzai gali būti panaudoti labai skirtingų, netradicinių bei stebinančių patiekalų gamybai, kurių receptais įsibėgėjus vasarai dalijasi lietuviško prekybos tinklo „Maxima“ maisto ekspertai. |
|
Visos teisės saugomos © VšĮ "L24plius". |