Motinystė ir seksualumas nesuderinami?

2011-12-04, 06:14
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Atrodo, kad motinystė gerokai pakerta moters pasitikėjimą savo moterišku žavesiu ir patrauklumu.

Normalu, kad po gimdymo dauguma moterų nėra labai patenkintos savo išvaizda – viršsvoris, strijos, odos klostės ant pilvo... Pridėkime prie to dar nuovargį ir laiko sau trūkumą, ir noras matyti save veidrodyje gali dingti ilgam.
Tačiau ne vien išvaizdos pokyčiai pakerta jaunų mamų pasitikėjimą savo žavesiu. Prie to gerokai prisideda ir mylimi vyrai.

Svetainės „Netmums“ atlikta apklausa parodė, kad net trečdalis vaikus auginančių moterų nemano, jog yra patrauklios savo vyrams. Ir nors psichologai daugiausia kalba apie tai, kaip svarbu kūdikio susilaukusiai moteriai nepamiršti ir vyro poreikių, atrodo, kad amnezija vyksta ir kita kryptimi – beveik pusė (40 proc.) moterų teigė, kad pačios jaučiasi savo vyrų pamirštos. Svetainė šį reiškinį juokais vadina „mamnezija“.

Atsakydamos, kokiu žodžiu, jų manymu, jas apibūdintų jų partneris, tik 12 proc. mamų atsakė „moteriška“. Dauguma (69 proc.) pasirinko variantą „pavargusi“.
Tik 2 proc. manė, kad partneris jas laiko „jaudinančiomis“, penktadalis tvirtino, kad dažniau jaučiasi „belytės“.
Daugiau nei trys ketvirtadaliai patvirtino, kad gimus vaikui mylisi gerokai mažiau nei iki tol.

Turint omenyje, kad motinystė šiek tiek keičia prioritetus, retesni pasimylėjimai neturėtų labai bauginti. Problema ta, kad dėl to moterys praranda pasitikėjimą savimi. Mylimas vyras pamiršta visus meilius epitetus ir vardus ir pradeda žmoną vadinti „mamyte“. Ilgainiui ji tokia ir pasijunta – nustoja domėtis savo išvaizda, mada ir grožiu.

Įdomu tai, kad motinystė kerta per moterų pasitikėjimą savimi labiau nei amžius – kad vis dar yra seksualios, manė tik penktadalis 20-30 metų mamų. O štai tarp 50-mečių, seniai pamiršusių motinystės vargus, seksualios jaučiasi net 32 proc. moterų!
37 proc. jaunų mamų, neturinčių nė 30 metų, sakė, kad nekenčia savo kūno. Tarp 50-mečių tokių buvo tik 27 proc.

Psichoterapeutė Paula Hall neskuba smerkti vyrų dėl dėmesio stokos savo vaikų mamoms: „Natūralu, kad motinystė tiek vyrui, tiek moteriai leidžia pamatyti santykius ir partnerį kitoje šviesoje. Tačiau tai, kad vyrai nebenori iš savo partnerių tiek sekso, kaip anksčiau, gali rodyti ne jų abejingumą, o priešingai – supratingumą: matydami, kokia pavargusi yra jauna mama, jie tiesiog nedrįsta reikalauti, kad ji dar būtų ir seksuali. Jie nesuvokia, kad toks elgesys didina moters nepasitikėjimą savimi.“

Galbūt vaikų turinti moteris išties nebeturi tiek noro ir jėgų mylėtis kaip anksčiau, tačiau jos noras jaustis geidžiama dėl to nė kiek nesumažėja. Anot psichologės, net ir suretėjus pasimylėjimams, svarbu nuolat priminti mylimai moteriai, kad ji žavi ne tik savo motiniškumu, bet ir tebėra patraukli, seksuali ir jaudinanti.
Tyrimai rodo, kad poros, kurios atlaiko šį išbandymą ir išsaugo erotinį potraukį, vaikams ūgtelėjus neretai išgyvena antrąjį medaus mėnesį.

www.moteris.lt

www.lvcom.eu

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24