Ištraukti rinkimų sąrašų numeriai. „Septynioliktukas“ atiteko LLRA-KŠS

2024-08-19, 18:49
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Ištraukti rinkimų sąrašų numeriai. „Septynioliktukas“ atiteko LLRA-KŠS © L24.lt (Viktor Jusel)

Pirmadienį, rugpjūčio 19-tą dieną, Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) surengė politinių partijų, kurios dalyvaus šių metų spalio 13-ąją vyksiančiuose Seimo rinkimuose, rinkimų sąrašų numerių traukimą.

17-as numeris atiteko Lietuvos lenkų rinkimų akcijai-Krikščioniškų šeimų sąjungai. Partijos vardu numerį ištraukė LLRA-KŠS pirmininko pavaduotojas Waldemar Urban.

Numerių traukimo ceremoniją surengė Vyriausioji rinkimų komisija. Burtai buvo traukiami Seimo konferencijų salėje.

Paprašėme Waldemaro Tomaszewskio komentaro. „Svarbiausia ne skaičius, o rinkėjų pasitikėjimas, darbas, gerai vykdoma priešrinkiminė kampanija, bet vis dėlto skaičius turi savo simboliką“, – portalui L24.lt sakė LLRA-KŠS lyderis.

Tomaszewski įpareigojo Waldemarą Urbaną dalyvauti numerių traukimo procedūroje, kadangi jis „turi gerą ranką skaičiams“: per priešpaskutinius rinkimus ištraukė partijai pirmą numerį, o dabar – paskutinį, t. y. 17-ąjį. Pasak mūsų pašnekovo, esant tokiai vietai rinkiminiuose sąrašuose, į kuriuos vis dėlto patenka daug partijų, pirmas arba paskutinis numeris suteikia tam tikrų privalumų agituojant, o vėliau padeda analizuojant rinkimų biuletenį.

„17 metų pirmiausia yra jaunystės simbolis, kas nenorėtų būti 17-os? – juokavo europarlamentaras ir pridūrė, kad 17 taip pat yra perspektyvos simbolis. „Sąraše turime jauniausią kandidatą iš visų partijų, 20-metį Norbertą Urbanowiczių, ir apskritai – daug jaunų žmonių“, – sakė jis.

Tai, kad LLRA-KŠS gavo paskutinį numerį rinkimų sąrašuose, kurio daugelis nenori, jis komentavo taip: „Mūsų rinkėjai, mūsų rėmėjai, kurių absoliuti dauguma, gerai žino Evangeliją, ten šia tema taip pat pabrėžiama: „Paskutinieji bus pirmi“, ir mes tikime, kad taip ir bus. Galbūt mes nesurinksime daugiausiai balsų iš visų rinkimuose dalyvaujančių partijų, bet gausu galimybių lyderystei, pavyzdžiui, laimėti dvi vienmandates apygardas jau pirmajame ture arba surinkti daugiausiai balsų tam tikrose apygardose – galime sumušti tokius konkrečius rekordus“.

Nuo 2020 m. rinkimų, kai LLRA-KŠS parlamento rinkimuose surinko apie 4,8 proc. balsų, paramos šiai partijai tendencija buvo didėjanti. 2023 m. savivaldos rinkimuose buvo 1/10 daugiau balsų: 2019 m. partija gavo 5 proc. balsų, o 2023 m. – 5,5 proc. balsų, panašiai buvo ir rinkimuose į Europos Parlamentą, kuriuose 2019 m. parama siekė 5,2 proc. balsų, o 2024 m. – 5,7 proc. balsų. Jei ši tendencija išliks artėjančiuose parlamento rinkimuose, galima prognozuoti, kad LLRA-KŠS iškovos žymiai daugiau nei 5 proc. balsų.

„Džiaugiamės, kad didžiulėmis organizacinėmis pastangomis pavyko surinkti visą 141 kandidatų sąrašą. Visi suprantame, kad mūsų jėga –vienybėje, atsižvelgiant į tai ir buvo sudarytas mūsų rinkimų sąrašas, o šiandienos burtai taip pat teikia vilčių. Tikime mūsų pergale ir nuosavos frakcijos suformavimu LR Seime“, – pasakė šeimos ir tradicinių vertybių politikos Lietuvoje lyderis.

Rinkimų sąrašų numeriai:

Sarašas Nr. 1     Tautos ir teisingumo sąjunga (centristai, tautininkai)
Sarašas Nr. 2     Nacionalinis susivienijimas
Sarašas Nr. 3     Lietuvos socialdemokratų partija
Sarašas Nr. 4     Lietuvos žaliųjų partija
Sarašas Nr. 5     Lietuvos liaudies partija
Sarašas Nr. 6     Lietuvos regionų partija
Sarašas Nr. 8     Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga
Sarašas Nr. 9     Darbo partijos, Lietuvos krikščioniškosios demokratijos partijos ir Žemaičių partijos koalicija
Sarašas Nr. 10   Partija „Laisvė ir teisingumas"
Sarašas Nr. 11   Demokratų sąjunga „Vardan Lietuvos"
Sarašas Nr. 12   Politinė partija „Nemuno aušra"
Sarašas Nr. 13   Tėvynės sąjunga – Lietuvos krikščionys demokratai
Sarašas Nr. 14   Liberalų sąjūdis
Sarašas Nr. 16   Laisvės partija
Sarašas Nr. 17   Lietuvos lenkų rinkimų akcija – Krikščioniškų šeimų sąjunga

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24