Studijų parodoje – išsamiai apie karybos studijas ir paskatinimus už atliktą karo tarnybą

2013-02-07, 10:47
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Šių metų vasario 7–9 dienomis Vilniuje rengiamoje 11-oje tarptautinėje žinių ir išsilavinimo parodoje „Studijos 2013“ dalyvaus Generolo Jono Žemaičio Lietuvos karo akademijos ir kelių Lietuvos kariuomenės padalinių atstovai. „Studijos 2013“ yra didžiausia tokio pobūdžio paroda šalyje.

Parodoje „Studijos 2013“ lankytojai galės susipažinti su karinių studijų programomis, privalumais atlikus Bazinius karinius mokymus (BKM), kaip derinti studijas su kariniais mokslais ir kariuomenės naudojama ginkluote. Kario profesijos ir kariuomenės pristatymu rūpinasi Krašto apsaugos savanorių pajėgos.

„Besidomintiems studijomis turime du pasiūlymus: verta apsvarstyti galimybę baigti bazinius karinius mokymus ir pasinaudoti iki 50 procentų kompensacija studijoms. Taip pat norintys paįvairinti savo studijas, kviečiami tapti kariais savanoriais ar išbandyti save Jaunesniųjų karininkų vadų mokymuose“, – sakė Krašto apsaugos savanorių pajėgų štabo Karo prievolės ir komplektavimo skyriaus viršininkas majoras Gintaras Valentukevičius. Pasak karininko, karyba besidominčiam jaunimui yra sudarytos geros sąlygos išmokti karinių dalykų.

Lietuvos karo akademijos studijų skyriaus atstovai papasakos apie studijų programas ir studijas vienintelėje šalies karinėje aukštojoje mokykloje. Besidominantys studijomis Lietuvos karo akademijoje galės išgirsti pačių kariūnų pasakojimus apie studijas ir įgytą patirtį šioje aukštojoje mokykloje, iš arčiau susipažinti su kario profesija.

Pirmąją parodos dieną Lietuvos kariuomenės stende bus galimybė susipažinti su Lietuvos karinėmis oro pajėgomis – Ginkluotės ir remonto depo kariai demonstruos aviacijoje naudojamą įrangą.

Antrąją parodos dieną su lankytojais bendraus Lietuvos kariuomenės daktaro Jono Basanavičiaus karo medicinos tarnybos kariai. Taip pat bus galima daugiau sužinoti apie Jaunesniųjų karininkų vadų mokymus medicinos studentams.

Paskutinę parodos dieną – vasario 9 d. – moksleiviai ir parodos svečiai turės galimybę susipažinti su priešlėktuvine gynybos sistema RBS-70. Ją pristatys Karinių oro pajėgų Oro gynybos bataliono kariai.

Pastaba: paroda Lietuvos parodų ir konferencijų centre „Litexpo“ atidaroma vasario 7 d. (ketvirtadienį) 11 val. ir vyks iki vasario 9 d. (šeštadienio) 16 val.

KASP ir LKA informacija

www.lietuvosvalstybe.com

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24