Kapelionas pakvietė pareigūnus į svečius

2012-12-29, 07:38
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Artėjant šv. Kalėdoms Ukmergės rajono policijos kapelionas Dainius Lukonaitis rajono policijos pareigūnus pakvietė apsilankyti švč. Trejybės bažnyčioje ir parapijos namuose.
Klebonas papasakojo bažnyčios fundacijos istoriją, kalbėjo apie tai, kokius likimo smūgius teko ištverti šiems Dievo namams bei greta esančiam pastatui – parapijos namams.

Šioje vietoje yra buvusi pijorų bažnyčia, ją nugriovus 19 a. pabaigoje pastatyta cerkvė. 1919 m. cerkvė buvo perduota katalikų bažnyčiai. 1941 m. sovietų valdžia bažnyčią ir vienuolyno pastatą nacionalizavo. Pastarajame įkurdino NKVD būstinę. Pastatas vienuoliams nebuvo grąžintas nei vokiečių okupacijos metu, nei po karo. Vėliau čia įsikūrė Ukmergės rajono policijos komisariatas, o 2009 m., policijai išsikrausčius, pastatas buvo atiduotas parapijiečiams.

Klebonas šiuo metu rūpinasi bažnyčios rekonstrukcija bei beveik jau atkūrė pradinį jos vaizdą. Dvasininkas pasidalijo savo planais bei rūpesčiais, su kuriais susiduria šiandieną.

Susėdus prie apskrito stalo ir besivaišinant arbata užsimezgė šiltas pokalbis. Kasdienių darbų rutinoje tai buvo tarsi trumpas stabtelėjimas, padėjęs atidžiau pažvelgti į save ir į supančią aplinką, galimybė rasti atsakymus ir kartu pasisemti išminties bei ramybės.

Susitikimo metu rajono policijos komisariato viršininkas Rolandas Kiškis padėkojo kapelionui Dainiui Lukonaičiui už nuoširdų bendradarbiavimą.

Vilniaus aps. VPK Ukmergės r. policijos komisariato informacija

www.lietuvosvalstybe.com

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24