Socialinės apsaugos ir darbo ministrė kalėdines dovanas įteikė Elektrėnų savarankiško gyvenimo namų gyventojams

2012-12-29, 06:41
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Kaip ir kasmet, Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos (SADM) darbuotojai, artėjant jaukiausioms metų šventėms, rinko dovanėles, kurios šiemet nukeliavo į Elektrėnų savarankiško gyvenimo namus. Buityje naujakuriams praversiančias dovanas, linkėjimus bei sveikinimus praėjusių šv. Kalėdų ir artėjančių Naujųjų Metų proga šių namų gyventojams šiandien, gruodžio 28 d., perdavė socialinės apsaugos ir darbo ministrė Algimanta Pabedinskienė.

„Nuoširdžiai džiaugiuosi galėdama jus aplankyti, pamatyti, kokiais džiaugsmais ir rūpesčiais gyvenate. Iš visos širdies praėjusių ir ateinančių švenčių proga noriu palinkėti jums paprastų, bet tuo pačiu svarbiausių žmogui dalykų: susiklausymo, sveikatos, darnos ir gerumo“, - įteikdama dovanas šių namų gyventojams sakė ministrė Algimanta Pabedinskienė.

Elektrėnų savarankiško gyvenimo namai duris atvėrė šiemet, gruodžio 3 d. Tai naujo tipo socialinės priežiūros įstaiga, kurioje apgyvendinami iš dalies nesavarankiški senyvo amžiaus, neįgalūs asmenys, sudarant jiems sąlygas savarankiškai tvarkyti asmeninį ir socialinį gyvenimą, skatinant ir ugdant jų saviraišką pagal turimus gebėjimus ir teikiant nežymią pagalbą.

Šiuo metu savarankiško gyvenimo namuose gyvena 14 žmonių, o iš viso vietų įrengta dvidešimčiai gyventojų.

„Elektrėnų savarankiško gyvenimo namų įkūrimo projektas“ šiemet pelnė „Europos burės 2012” apdovanojimą (nominacija „Už atvertus kelius“) kaip vienas iš dešimties geriausių, sėkmingiausių ir patraukliausių Europos Sąjungos finansuotų projektų.

www.socmin.lt

www.lietuvosvalstybe.com

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24