Seimas paminėjo Lietuvos Nepriklausomybės Akto signataro Kazimiero Antanavičiaus 75-ąsias gimimo metines

2012-11-28, 05:59
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Lapkričio 27 d., Seimas paminėjo Lietuvos Respublikos Aukščiausiosios Tarybos – Atkuriamojo Seimo deputato, Lietuvos Nepriklausomybės Akto signataro Kazimiero Antanavičiaus 75-ąsias gimimo metines. Iškilmingame minėjime įžanginį žodį tarė Seimo Pirmininkas Vydas Gedvilas, kalbėjo Lietuvos Respublikos Aukščiausiosios Tarybos – Atkuriamojo Seimo deputatas, Nepriklausomybės Akto signataras Aloyzas Sakalas, Seimo narys Juozas Olekas.

Kaip savo kalboje paminėjo A. Sakalas, K. Antanavičius buvo labai produktyvus mokslininkas, puikus ekonomistas, politikas, parengęs ne vieną dešimtį mokslinių publikacijų ir pateikęs per šimtą įstatymų projektų. Kartu tai buvo didi asmenybė, iš kurios buvo mokomasi bendravimo kultūros, asmenybė, vienu svarbiausių ir kilniausių žmogaus gyvenimo tikslų laikiusi pagalbą savo artimui.

„Tai koks gi žmogus buvo profesorius K. Antanavičius? Tiksliausią atsakymą rasime iš jo gyvenimo postulatų, kurie ir sudarė jo gyvenimo credo. Vienas iš svarbiausių jų buvo toks (cituoju): „Jeigu reikalai blogi, niekada nepasiduok“. Tuo jis pats vadovavosi visą savo gyvenimą ir linkėjo vadovautis mums visiems“, – sakė A. Sakalas.

Pasak Seimo nario J. Oleko, nepaisant jį užklupusių negandų, K. Antanavičius, į nepriklausomos valstybės kūrimą įnešę profesinę brandą, įžvalgumą, profesionalumą, gilų atsakomybės jausmą.

„Jis nepasidavė iki paskutiniųjų savo gyvenimo minučių. Jis dirbo, aukojosi, reikalavo iš kitų, kad Lietuva taptų teisingesnė, socialiai teisingesnė, kad valstybė būtų pertvarkoma pagal naują modelį“, – sakė J. Olekas.

„Turbūt K. Antanavičiui būtų pats geriausias atminimas tai, kad jo darbai būtų tęsiami ir ypač jo morali politika, jos supratimas apie kiekvieno žmogaus, kiekvieno politiko būseną, kokia jinai turi būti, kad jis turi būti pirmiausia sąžiningas sau ir Lietuvai ir dirbtų jai, o ne sau“, – pabrėžė Signatarų klubo prezidentė Nepriklausomybės Akto signatarė Birutė Valionytė, K. Antanavičiaus 75-ųjų gimimo metinių proga jo dukrai Rasai įteikusi Signatarų klubo atminimo ženklą.

Minėjime dalyvavo Lietuvos Nepriklausomybės Akto signatarai, Seimo nariai, signataro K. Antanavičiaus artimieji, kiti didžiai gerbiami svečiai.

www.lrs.lt

www.lietuvosvalstybe.com

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24