Grenoblio meras apdovanotas Santakos garbės ženklu

2012-11-27, 08:07
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Praėjusį savaitgalį dviejų miestų - Kauno ir Grenoblio - penkiolikos draugystės metų sukaktis buvo įprasminta fotoparodos atidarymu bei iškilmingu priėmimu, kurio metu Grenoblio meras Mišelis Destotas buvo apdovanotas 2-ojo laipsnio Santakos garbės ženklu.

Šeštadienį „Žalgirio" arenoje buvo atidaryta fotoparoda „Kaunas-Grenoblis. Susikirtę žvilgsniai". Kauniečių fotografų Gintaro Česonio ir Mindaugas Kavaliausko bei grenobliečių fotomenininkų Thierry Chenu ir Thomas Guilemin nuotraukose užfiksuotos įžvalgos apie susigiminiavusius miestus.

Vėliau Grenoblio delegacijos iškilmingo priėmimo metu rotušėje Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas už nuopelnus skatinant ir plėtojant sėkmingą penkiolikos metų Kauno ir Grenoblio bendradarbiavimą Grenoblio merui Mišeliui Destotui įteikė 2-ojo laipsnio Santakos garbės ženklą.

„Grenoblis yra vienas iš seniausių Kauno miestų partnerių. Iš tiesų, galima tik stebėtis, kad keičiantis miestų vadovams, keičiantis pasaulio veidui, keičiantis bendradarbiavimo formoms ir sritims, ši draugystė ir bendradarbiavimo intensyvumas ne tik neblėso, bet atvirkščiai - į savo sūkurį traukė vis naujus žmones ir organizacijas", - teigė Kauno miesto meras A. Kupčinskas.

Grenoblio fotomenininkai Kaune lankėsi praeitų metų vasarą. T. Chenu sekė miesto kasdienybę embleminiu, atvirutiniu vaizdu. T. Guilemin ieškojo Kauno žmogiškojo veido - lankėsi pas menininkus, dairėsi atokiuose Žaliakalnio kampeliuose.

Gatvės fotografijos šalininkas G. Česonis Prancūzijoje lankėsi praeitų metų spalį. Jis Grenoblį atrado kaip dviratininkų ir skubančių pėsčiųjų miestą. M. Kavaliauskas tyrinėjo miestą kaip gyvą organizmą: žvalgėsi į peizažą, išskirtinį kraštovaizdį, lankėsi muzikos mokykloje, socialiame jaunimo centre, gaisrinėje, „fuksų" krikštynose, tramvajų depe.

Parodos atidaryme dalyvavusi Prancūzijos ambasadorė Lietuvoje Maryse Berniau pasidžiaugė, kad Europos Sąjungos šalys bendrauja ne tik ekonomikos, bet ir meno srityje. Pirmasis šios parodos atidarymas įvyko Grenoblio miesto rotušėje šių metų rugsėjį.

www.kaunas.lt

www.lietuvosvalstybe.com

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24