Antakalnio ir Rasų kapinėse vyks Lietuvos laisvės gynėjų pagerbimo ceremonija

2012-11-01, 07:09
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Lapkričio 2 d. – Vėlinių - mirusiųjų pagerbimo dieną Krašto apsaugos ministerijos ir kariuomenės vadovybė Antakalnio ir Rasų kapinėse Vilniuje padės gėles ant Laisvės gynėjų ir karių kapų.

Ceremonijoje taip pat dalyvaus Lietuvos kariuomenės Lietuvos didžiojo kunigaikščio Gedimino štabo bataliono Garbės sargybos kuopos kariai.

Antakalnio kapinėse krašto apsaugos sistemos atstovai 12 val. padės gėlių prie Laisvės gynėjų memorialo. Rasų kapinėse, 12. 25 val. – prie valstybės patriarcho dr. Jono Basanavičiaus, M. K. Čiurlionio ir Nežinomo kareivio kapų, žuvusių už Lietuvos laisvę ir nepriklausomybę paminklo.

Taip pat, prieš lapkričio 2 d., Vėlinių - mirusiųjų pagerbimo dieną, Lietuvos kariuomenės atstovai pagerbs įvairiose šalies vietose palaidotų Lietuvos tarpukario generolų ir karių atminimą. Įvairiuose Lietuvos regionuose dislokuotų karinių vienetų kariai sutvarkys Lietuvoje palaidotų generolų kapus, padės gėles, o karių kapinėse esantys paminklai ir kryžiai bus pažymėti tautine simbolika.

Šiuo metu yra žinomos 22 Lietuvoje palaidotų tarpukario generolų kapavietės, esančios Vilniuje, Kaune, Vilkaviškyje, Biržose, Šilutėje, Kretingoje ir Kupiškyje. Lietuvos tautine juostele karių kapinėse bus aprišta virš 1000 kryžių ir paminklų.

www.kam.lt

www.lietuvosvalstybe.com

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24