Patvirtintos naujos Keleivių ir bagažo vežimo viešuoju transportu taisyklės

2012-06-08, 09:51
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Ketvirtadienį, birželio 7 d., Kauno miesto taryba patvirtino naujas Keleivių ir bagažo vežimo vietinio susisiekimo autobusais, troleibusais ir maršrutiniais taksi Kauno mieste taisykles.

Naujose taisyklėse apibrėžiamos vežėjo, ekipažo ir keleivio teisės, pareigos ir atsakomybė. Taip pat apibrėžiamos elektroninio keleivinio transporto bilieto ir elektroninės kortelės (laikmenos) sąvokos.

Taisyklės reglamentuoja dviračio vežimą keleiviniu kelių transportu. Keleivinėmis transporto priemonėmis draudžiama vežti dviračius, išskyrus atvejus, kai transporto priemonėje yra tam specialiai įrengta vieta. Jei transporto priemonėje yra specialiai įrengta vieta, keleivis kartu su vairuotoju pritvirtina joje dviratį ir pažymi papildomą (visos kainos) vienkartinį bilietą.

Taisyklėse nustatoma, kad neįgaliojo ir vaikiško vežimėlio vežimas taip pat yra nemokamas. Nemokamai viešuoju transportu yra ir vežamas žiemos sporto inventorius, moksleivių ir studentų inventorius, būtinas jų mokslams ar studijoms. Tokiam inventoriui nėra taikomas joks matmenų apribojimas.

„Taisyklėse numatyta, jog transporto priemonės salone kiekvienas keleivis turi teisę nemokamai vežtis vieną rankinį bagažą, kurio matmenys ne didesni kaip 60x40x20 cm, dėl to kildavo įvairių nepatogumų moksleiviams ir studentams. Nuo šiol jų vežamam inventoriui nėra taikomi jokie apribojimai", - teigė Kauno miesto Savivaldybės Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vedėjas Paulius Keras.

Taisyklėse reglamentuojamas ir gyvūnų vežimas. Gyvūnai turi būti vežami krepšiuose ir pintinėse. Tačiau šis reikalavimas netaikomas akliesiems, važiuojantiems keleivinėmis kelių transporto priemonėmis su šunimi vedliu.

www.kaunas.lt

www.lietuvosvalstybe.com

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24