Karklėje – regioninio parko lankytojų centras

2012-05-02, 06:03
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pajūrio regioninio parko lankytojų centre ne tik bus suteikiama informacija apie lankytinas vietas, bet ir supažindinama su parke saugomomis vertybėmis.

Pajūrio regioninis parkas – saugoma teritorija tarp Klaipėdos ir senosios Palangos. Todėl neatsitiktinai naujasis parko lankytojų centras pastatytas bene vienintelėje išlikusioje šios vietovės gyvenvietėje – Karklėje. Pastato architektūra būdinga šiam kraštui.

„Kai Lietuva įstojo į Europos Sąjungą, atsirado reikalavimas, kad kiekviena teritorija turėtų ir lankytojų centrus. Tuo pačiu čia yra ir mūsų administracijos direkcija. Taip pat žmonės turės galimybę susipažinti su mūsų parko vertybėmis“, – kalbėjo Pajūrio regioninio parko direktorius Darius Nicas.

Apie milijoną litų kainavęs projektas įgyvendintas už Europos sąjungos lėšas. Specialistai sako, kad tokie centrai yra tarsi tarpininkai tarp miesto žmogaus ir gamtos.

„Palydėsime žmogų į gamtą ir čia pirmiausia paaiškinsime jam, kodėl ši teritorija saugoma. Tenka pripažinti, kad iki šiol egzistuoja didelė problema su žmonių sąmone, su supratimu, kodėl mes ir ką čia turime saugoti“, – dėstė Pajūrio regioninio parko ekologas Erlandas Paplauskas.

Visa informacija pateikiama fotografijomis, filmais, įvairiomis šviečiamosiomis priemonėmis. Pagilinti žinias lankytojai galės ir interaktyviuose stenduose. Jų laukia informaciniai žaidimai, prie Olandų kepurės skardžio rastas mamuto kaulas. Akvariume plaukioja ne tradicinės žuvytės, o natūrali jūros dugno augmenija ir jūros žuvys.

Ateityje planuojama teikti turistams informaciją ir apie gamtinio turizmo galimybes ne tik Pajūrio regioniniame parke, bet ir kitose saugomose teritorijose.

Marija Gabrienė
LTV „Šiandien“

www.lietuvosvalstybe.com

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24